Uzalud i promocija u Premiership: Ahmedhodžić i društvo saznali užasne vijesti!

Odluka je donesena

Uzalud i promocija u Premiership: Ahmedhodžić i društvo saznali užasne vijesti!

E. Oštraković

Iako su prije nekoliko dana ostvarili promociju u Premiership, situacija nije nimalo dobra u ekipi Sheffield Uniteda.

Naime, ovaj tim se nalazi u jako velikim finansijskim problemima, ali se vjerovalo da će eventualni plasman u Premiership promjeniti taj problem.

Teško da će od toga biti bilo šta bez prodaje nekih od ključnih fudbalera, a jedan od onih koji ide iz kluba trebao bi biti i Anel Ahmedhodžić.

Postoji stvarna zabrinutost među igračima koje vode Paul Heckingbottom da li će uopošte dobiti bonuse u vrijednosti između 250.000 i 400.000 funti po igraču nakon osigurane promocije poslije pobjede nad WBA sa 2:0.

Sve je dodatno podrgrijala izjava Princa Abdullaha koji će uprkos promociji Sheffielda u Premiership u narednih nekoliko sedmica prodati klub.

Oglasi

"Vlasnik Sheffield Uniteda, Prince Abdullah, namjerava prodati klub u naredne četiri sedmice uprkos promociji u Premiership", objavili su novinari Sky Sportsa.

Sheffield United je također bio pod zabranom transfera u januaru od strane EFL-a u nakon neplaćanja Liverpoolu za potpis Rhiana Brewstera, ali ta kazna je nedavno ukinuta.

Osim toga, United se suočava s mogućim tužbom nigerijskog poduzetnika Dozyja Mmobuosija, koji je u zadnjih šest mjeseci uložio oko 8 miliona funti u klub tokom pregovora s Abdullahom o preuzimanju, koji su sada propali.

Unitedovi financijski problemi bili su toliko veliki da je klub naredio osoblju na terenu da smanji upotrebu gnojiva i boje za ocrtavanje terena za trening kako bi se uštedio novac.

Bez Mmobuosijeva financiranja i šest miliona funti prikupljenih plasmanom u polufinale FA Cupa, Sheffield bi imao ozbiljnih problema da isplati plate igračima.

Sve ovo upućuje da bi United mogao prodati neke od svojih najboljih igrača, a među njima je i svakako bh. reprezentativac, Ahmedhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi