Svi su jutros vidjeli kakav status Ahmedhodžić ima u bivšem klubu, o objavi Malmea svi pričaju

Oglasioli se na Twitteru

Svi su jutros vidjeli kakav status Ahmedhodžić ima u bivšem klubu, o objavi Malmea svi pričaju

E. Čaušević

Sheffield United uspio je da izbori plasman u Premiership nakon što je sinoć pobijedio WBA na svom terenu sa 2:0, a ponovo je junak bio naš Anel Ahmedhodžić. Bh. defanzivac igra zaista fantastičnu sezonu, a nakon što je Sheffield zvanično osigurao povratak u društvo najboljih oglasio se i njegov bivši klub Malmo s posebnom porukom.

Sheffield United pred svojim navijačima uspio je da pobijedi WBA sa 2:0, a Ahmedhodžić je još jednu odličnu partiju krunisao golom za 2:0 u 76. minuti.

Bh. reprezentativac je u engleski klub stigao pred početak sezone iz Malmea, a njegov dolazak se pokazao kao pun pogodak za Sheffield United jer Ahmedhodžić ove sezone igra u nevjerovatnoj formi.

U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 24-godišnjak je u dresu Sheffielda upisao 32 utakmice, te je uspio da zabije četiri gola i upiše dvije asistencije što je za igrača koji igra na poziciji štopera sjajan učinak.

Sheffield United je reprezentativca naše zemlje doveo za 4.5 miliona eura, a on je taj novac već opravdao. Zbog sjajnih igara neće biti iznenađenje ukoliko Ahmedhodžić već nakon jedne sezone promijeni klub, ali njegova cijena je znatno veća i trenutno iznosi oko 15 miliona eura.

Nakon što je Sheffield United i zvanično osigurao povratak u najjači rang engleskog fudbala na društvenim mrežama oglasio se i Malmo.

Oglasi

Švedski klub nije zaboravio svog dojučerašnjeg fudbalera, te su Ahmedhodžiću čestitali na fantastičnom uspjehu.

"Prije nekoliko sedmica doveli smo defanzivca iz Premiershipa, a sada smo vam jednog vratili. Čestitke na fantastičnoj sezoni Anele. Uvijek ćeš biti jedan od nas", objavio je Malmo na zvaničnom Twitter profilu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ahmedhodžić je ponikao u dresu Malmea za koji je u karijeri odigrao 82 utakmice. Pored toga naš reprezentativac još je igrao za Nottingham Forest, Hobro i Bordeaux u kojem je prošle sezone bio na posudbi.

Za reprezentaciju BiH debitovao je 8. oktobra 2020. godine i već je u dresu Zmajeva upisao 20 utakmica i uspio je postići jedan pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi