Nije ni prespavao noć, a stigla je vijest o neočekivanom transferu Anela Ahmehodžića

Čeka ga uzbudljivo ljeto

Nije ni prespavao noć, a stigla je vijest o neočekivanom transferu Anela Ahmehodžića

A. Čaušević

Za Anela Ahmedhodžića se može reći da će predstojećeg ljetnog biti najtraženiji bh. fudbaler. Dan nakon što je potvrdio promociju u Premiership stigla je vijest o mogućem transferu odličnog štopera koji se može smatrati iznenađenjem.

Odličnim igrama Ahmedhodžić je privukao pažnju bogatijih klubova od Sheffield Uniteda te se očekuje da na ljeto napravi dodatni iskorak u karijeri.

Pouzdani bh. štoper je sjajnu sezonu u kojoj je izabran u idealni tim Championshipa krunisao golom u pobjedi nad WBA-om koja je značila i direktan plasman u najjači rang engelskog fudbala.

Ahmedhodžić je prošlog ljeta u Oštrice stigao iz Malmea za oko 4 miliona eura i može se reći da je opravdao uloženi novac te da će povratniku u Premiership u slučaju transfera donijeti višestruku zaradu.

S obzirom na promociju Sheffield United će prema nekim informacijama morati platiti još milion eura švedskom klubu na ime bonusa.

I dok Ahemdhodžić može očekivati u aktuelnom trenutku kroz nekoliko sedmica ga očekuju nova iskušenja i to na fudblaskoj pijaci.

Oglasi

Naime, određeni specijalizovani portali za pojedine klubove već nagađaju u potencijalnim trasferima, pa se tako Ahmedhodžić spominje kao novo pojačanje Fulhama.

Klub iz Londona je odigrao fantastičnu sezonu u Premiershipu, barem za svoje standarde i nekoliko kola prije kraja zauzima 10. poziciju na tabeli.

Očekuje se da od TV prava Fulham inkasira najmanje 100 miliona funti, a dio kolača bi mogao biti potrošen i na Ahmedhodžića koji je oduševio sve svojim partijama na Ostrvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već ranije se nagađalo da će u slučaju plasmana u Premiership Sheffield za sjajnog 24-godišnjaka tražiti oko 20 miliona funti. Iznos kojeg Fulham sebi definitivno može priuštiti.

Podsjećanja radi, Ahmedhodžić se od prije povezuje s nekim klubovima iz Premiershipa kao što su Aston Villa, Newcastle United i Wolverhampton.

Top Komentari

Sve je okay ali moj je savjet za Ahmedhodzica da ne ide nikako u Fulham, ima ralog za to, bolje mu je onda da ostane u Shefield united, ukoliko ne dodje neka bolja ponuda.
2 0
Chesa
Ostani još jednu sezonu S U - pa onda dalje i više.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije