Priprema li se Allianz stadium za Guardiolino predstavljanje? Oglasila se i PR služba Juventusa

Stiže li na Apenine?

Priprema li se Allianz stadium za Guardiolino predstavljanje? Oglasila se i PR služba Juventusa

A. Čaušević

Pep Guardiola na klupi Juventusa? Nešto što se čini nezamislivim, međutim angažovanjem Cristiana Ronalda prošle godine Bianconeri su pokazali da za torinski klub na fudbalskoj pijaci ništa nije neizvodivo.

Italijanska novinska agencija AGI je jutros objavila informaciju kako će Guardiola od sljedeće sezone sjediti na klupi Juventusa.

Možda i najbolji stručnjak današnjice će potpisati četverogodišnji uguvor, a zvanično će biti predstavljen na Allianz stadiumu 14. juna.

Na Allianz stadiumu će 11. juna biti odigrana utakmica reprezentacija Italije i BiH, a za tri dana kasnije sve aktivnosti na torinskom stadionu vezane za obilaske i posjete Juventusovom muzeju su otkazane.

Iz Juventusa su jučer saopštili da je razlog komercijalni događaj koji će se održati unutar stadiona.

Da li je taj termin rezervirsan za predstavljanje nasljednika Massimiliana Allegrija iz PR službe šampiona Italije nisu željeli komentarisati.

"Ne komentarišemo glasine vezane za trenere", kratko su odgovorili na upit novinara vezanih za dešavanja na Allianz stadiumu 14. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prema pisanju AGI-ja Guardiola bi ugovor s Juventusom trebao potpisati 4. juna, a za četiri godine u Torinu bi zaradio vrtoglavih 96 miliona eura.

Guradiola je osvajao titule u Španiji, Njemačkoj i Engleskoj, a da li je red na Italiju saznat ćemo u narednim sedmicama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi