Prljača: Dobro smo se spremili i očekujem pozitivan rezultat
Zeničani na Tušnju bez trojice standardnih igrača

Strateg Čelika uoči gostovanja na Tušnju

Prljača: Dobro smo se spremili i očekujem pozitivan rezultat

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati na Tušnju kod ekipe Slobode u derbiju starih rivala, ali i klubova koji se ove sezone bore za opstanak u Premijer ligi.

Tuzlaci imaju osam bodova prednosti u odnosu na Zeničane, koji na Tušnju ne smiju pomisliti na poraz. Toga je svjestan i trener crno-crvenih Edin Prljača, koji je reprezentativnu pauzu iskoristio kako bi se ekipa na pravi način pripremila za narednu utakmicu.

"Danas idemo u Lukavac u karantin, tamo ćemo odraditi još jedan termin pred sutrašnji duel na Tušnju. Imamo probleme sa sastavljanjem ekipe, trojica standardnih igrača nisu u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Šišić ima tri žuta, Livančić se povrijedio na zadnjoj utakmici, dok je Mehić jučer dobio nezgodan udarac na treningu i on neće putovati u Tuzlu", ističe Prljača.

Čelik tradicionalno loše igra u Tuzli, ali tradicije postoje da bi se srušile.

"Čuo sam da Čelik nema baš pozitivan bilans kada su u pitanju utakmice na Tušnju, ali to je jedna statistika koja ne mora ništa da znači. Veliki ulog je sutra, mi smo fokusirani na sebe i naše igre. Dobro smo se spremili, pauzu smo iskoristili na pravi način, tako da se nadam da ćemo sutra vidjeti jedan borbeni i rastrčani Čelik, koji će izboriti pozitivan rezultat. Ne zamaramo se ostalim rezultatima, sutra očekujem dobru utakmicu, starih rivala i velikih klubova. Žao mi je što se sutrašnja utakmica ne igra u okviru Lige za prvaka, jer su Čelik i Sloboda veliki klubovi, koji trebaju btii u vrhu našeg nogometa", kaže trener Zeničana.

Bit će nekoliko promjena u ekipi u sutrašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da će biti promjena jer nedostaju nam tri igrača, nismo se još odlučili ko će zamijeniti pomenute, ali ko god dobije šansu, mora opravdati ukazano povjerenje. Nakon današnjeg treninga u Lukavcu odlučit ćemo se za ekipu koja će početi sutrašnji duel. Očekujem i podršku naših navijača, koji nas u svakoj utakmici podržavaju, te ćemo uz njihovu pomoć sutra nadam se doći do željenog rezultata", kazao je za SportSport.ba Edin Prljača.

Vjerovatni sastav Čelika: Dujković, Kadrić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šantić, Okoli, Anđušić, Đelmić, Salčinović i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi