Problem manje za GOŠK i Dudića: Vego od ponedjeljka u trenažnom procesu

Oporavio se od povrede ključne kosti

Problem manje za GOŠK i Dudića: Vego od ponedjeljka u trenažnom procesu

A. Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i lijevi bočni GOŠK-a iz Gabele, Stjepan Vego, oporavlja se od neugodne povrede ključne kosti i u ponedjeljak bi se trebao priključiti ekipi na treninzima.

Nakon što je u prošloj sezoni pružao sjajne partije i izborio status mladog reprezentativca, Vego početak ove neće pamtiti po dobrom.

Naime, na otvaranju sezone u duelu sa Željezničarom mladom bh. reprezentativcu stradala je ključna kost, a da stvar bude gora, doktori u prvi mah nisu dali dobru dijagnozu pa je Vego nastavio trenirati, a čak je i igrao sa slomljenom ključnom kosti.

"Trenirao sam tri sedmice sa puknutom ključnom kosti, čak i odigrao jednu utakmicu u takvom stanju. Jednostavno, doktori nisu dali dobru dijagnozu i desilo se to što se desilo. Sada se osjećam mnogo bolje, vjerovatno ću se u ponedjeljak priključiti ekipi i mogu vam reći da s velikim nestrpljenjem očekujem povratak nac teren", istakao je Vego za SpotrtSport.ba.

Osim od dresa ekipe iz Gabele, Vegu je povreda odvojila i od reprezentativnog dresa s obzirom da je u svom debitantskom nastupu u Albaniji zadovoljio ukuse stručnog štaba.

"Tako je to u fudbalu. Ništa se ne može predvidjeti, no najbitnije je da sam psihički stabilan te da sam se oporavio. Uvjeren sam da ću se brzo vratiti u formu te da ću ponovo pružati kvalitetne partije zbog kojih sam i zaslužio povjerenje selektora Marinovića", govori Vego.

Nakon šest odigranih kola GOŠK na svom kontu ima pet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekivali smo koji bod više, no malo nam je sreća okrenula leđa. Imali smo i velikih problema sa povredama ali i pored toga igrali smo dobro i stvarali veliki broj prilika. Nedostajala je realizacija, no mora se da tako kažem otvoriti. Imamo sasvim solidnu ekipu i uz maksimalno zalaganje očekujem da u narednim utakmicama popravimo svoj bodovni saldo", zaključio je Vego.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi