Problemi u reprezentaciji Italije: Roberto Mancini spreman da ode s mjesta selektora

Lippi mu je problem

Problemi u reprezentaciji Italije: Roberto Mancini spreman da ode s mjesta selektora

M. Šljivak

Roberto Mancini mogao bi napustiti mjesto selektora Italije nešto više od mjesec dana prije početka Lige nacija.

Odnos Mancinija i čelnih ljudi Fudbalskog saveza Italije je ozbiljno narušen, a razlog je što su bez njegovog pitanja čelnici Saveza odlučili da angažuju legendarnog Marcella Lippija kao tehničkog direktora reprezentacije.

Mancini nema nikakve lične probleme s Lippijem, ali je uvrijeđen zbog činjenice da ga se u ovom slučaju ništa nije pitalo i da više on neće o svemu odlučivati unutar reprezentacije, jer će i Lippi da se pita o određenim stvarima.

Također, Lippi će biti i pored njega na klupi nacionalnog tima. Zauzimat će mjesto nekom iz stručnog štaba kojeg je kreirao Mancini i to se njemu nikako ne sviđa.

Corriere dello Sport tvrdi da bi na kraju uvrijeđeni Mancini mogao napustiti klupu nacionalnog tima. On već ima tri jake ponude iz Engleske, a Italija bi u tom slučaju morala da krene ispočetka mjesec dana prije starta Lige nacija i duela s BiH.

Mancini je preuzeo Italiju u najtežem periodu za fudbal u ovoj zemlji. Uspio je da vrati nacionalni tim na pravi put, Azzurri su igrali zaista čudesno i prošetali su se kroz grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sjajni stručnjak očigledno ne želi da mu se niko miješa u posao. Spreman je i otići ako se to bude dešavalo i ostaje nam da vidimo šta će se desiti u ovom slučaju.

Susret Italija - BiH u 1. kolu Lige nacija na rasporedu je 4. septembra u Firenci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi