Problemi za Italijane: Florenzi i Chiesa napustili reprezentaciju

Zbog povreda

Problemi za Italijane: Florenzi i Chiesa napustili reprezentaciju

Endin Čaušević

Nakon što nisu nastupali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji reprezentacija  Italije doživjela je smjenu generacije.

Italijani su pod velikim pritiskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sve osim direktnog plasmana bi bio veliki neuspjeh za javnost na Apeninima.

Ove kvalifikacije Italija otvara utakmicama protiv Finske i Lihtenštajna, a Roberto Mancini već se našao u ogromnim problemima zbog povrijeđenih fudbalera.

Mancini je danas saopštio da je zbog povreda ostao već bez dvojice igrača koji su trebali igrati obje utakmice. Kamp reprezentacije prvo je napustio Federico Chiesa zbog povrede, ali nažalost nije bio jedini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijanski mediji objavili su večeras da je reprezentaciju napustio i Alessandro Florenzi koji se vratio u Rim. Igrač Rome također ima problema s povredom i neće biti u konkurenciji za naredne dvije utakmice.

Top Komentari

Ibro
Kakvi su to problemi? Pa Florenzi je obicna taraba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi