Quagliarella zna da je zaslužio: Ne dijele se pozivi tek tako

Iskusni napadač ponovo u reprezentaciji

Quagliarella zna da je zaslužio: Ne dijele se pozivi tek tako

Fabio Quagliarella proživljava drugu fudbalsku mladost. Ove sezone je na 21 golu u Seriji A, pa bi njegovo izostavljanje sa spiska Azzurra bilo prava nepravda.

Poziv u državni dres na adresu 36-godišnjeg napadača Sampdorije je stigao, a Quagliarella bi već u subotu mogao upisati svoj prvi nastup za reprezentaciju Italije nakon skoro devet godina.

"Proživljavam ovo iskustvo sa velikim entuzijazmom i spokojstvom. U godinama sam u kojima sam sposoban kontrolirati emocije, tako da je sve ovo jako lijepo u smislu da sam sreta što sam tu", izjavio je Quagliarella za Rai Sport, pa nastavio:

"Ovo je reprezentacija Italije, nema potrebe tek tako dijeliti pozive. Ako selektor nekoga pozove to je zato što je uvjeren da mu taj igrač može pomoći, a ja sam zato tu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Veliko je zadovoljstvo dobiti poziv u reprezentaciju. Tu je puno sjajnih mladih momaka... Lijepo je biti u reprezentaciji iako ja kroz sve idem spontatno, bez plana".

Inače, Quagliarella je posljednji nastup za Italiju upisao u novembru 2010. godine u prijateljskoj utakmici sa Rumunijom. Priliku za novi će imati u subotu kada Italija igra protiv Finske u okviru kvalifikacija za Euro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi