Procurili detalji iz prošlosti: Igrači Reala razdvajali Mourinha i Ronalda

Modrić otkrio u autobiografiji

Procurili detalji iz prošlosti: Igrači Reala razdvajali Mourinha i Ronalda

E. Škorić

U autobiografiji Luke Modrića otkriveno je na koji način je puklo između Portugalaca, bivšeg trenera i igrača Real Madrida, Josea Mourinha i Cristiana Ronalda.

U biografiji hrvatskog veznjaka razotkriven je sukob Mourinha i Ronalda, koji su prestali da razgovaraju, a ujedno je to bio i kraj slavnog trenera u Madridu.

"Igrali smo kup utakmicu, vodili sa 2:0, ali je Mourinho poludio jer Ronaldo nije u defanzivi ispratio njihovog beka. Krenule su psovke, Cristiano se rasplakao na poluvremenu. U nastavku su se nastavili sukobi", napisao je Modrić.

On tvrdi da su se na kraju tog meča Mou i Ronaldo čak krenuli i fizički obraču8nati, ali da su ostali igrači uspjeli da ih spriječe.

U toj sezoni Real Madrid je završio drugi, ispao od Borussije u Ligi prvaka i Mourinho je na kraju svoje mjesto ostavio Carlu Ancelottiju, dok je Portugalac otišao nazad u Chelsea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nikada kasnije, evo sedma godina, Mourinho i Ronaldo nisu razgovarali. Portugalski trener izbjegava spominjati jednog od najboljih igrača svih vremena i uglavnom šalje hvalospijeve na račun Messija, dok i napadač Juventusa izbjegava komentarisati Mourinha.

Španska liga nam se vraća, a 13. juna Real Madrid će imati naizgled lagan domaći zadatak. Ponudu za meč na Santiago Bernabeu možete pronaći OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi