Procurio snimak tuče iz tunela, Bešiktaš očekuje pobjedu za zelenim stolom

Čeka se epilog prekinutog derbija

Procurio snimak tuče iz tunela, Bešiktaš očekuje pobjedu za zelenim stolom

Veliki istanbulski derbi Fenerbahčea i Bešiktaša prekinut je večeras u 59. minuti pri rezultatu 0:0.

Revanš meč polufinala turskog Kupa prekinut je zbog skandaloznog ponašanja domaćih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili u glavu trenera Bešiktaša Šenola Guneša, koji je ostao ležati na travi. Trener Bešiktaša je prebačen u bolnicu, a završio je sa šavovima na glavi.

Nakon toga je na terenu izbio pravi rusvaj, a rezervni golman Bešiktaša Tolga Zengin je krenuo na tribinu da se obračuna s navijačima Fenera i tada je još svašta poletjelo ka njemu i njegovim kolegama.

Fudbaleri Bešiktaša su se povukli sa terena na koji se više nisu vraćali dok su ih igrači Fenerbahčea čekali. Sudac je potom označio prekid utakmice, tribine su se počele prazniti i postalo je jasno da se ovaj meč neće odigrati do kraja.

Vatreno je bilo i u tunelu stadiona Sukru Saracoglu, gdje je izbio još jedan sukob. Navodno, čelnici Fenerbahčea su napali goste iz Bešiktaša, a snimak se ekspresno proširio društvenim mrežama.

Ostalo je pitanje kakav će biti epilog, a najizglednija opcija je da Bešiktašu 'za zelenim stolom' bude dodijeljena pobjeda rezultatom 3:0. Ako se to dogodi, Bešiktaš će se plasirati u finale Kupa uprkos tome što je u trenutku prekida bio tim koji je ispadao (2:2 u prvoj utakmici).

Inače, i na ovom derbiju Fenera i Bešiktaša viđen je crveni karton kojeg je dobio Pepe u 30. minuti, a u prvom duelu na Vodafone Areni (2:2) su podijeljena čak tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi