Prodaju Milana iskoristio za pranje novca?

Berlusconi pod istragom

Prodaju Milana iskoristio za pranje novca?

E. Čaušević

Prošla godina bila je veoma turbulentna za Milan nakon što je Silvio Berlusconi odlučio da proda klub bogatim kineskim biznismenima.

Rossoneri se već nekoliko godina nalaze u velikoj krizi, a to se nastavilo i nakon što su bogati Kinezi preuzeli klub. Berlusconi je odlučio u aprilu prošle godine da proda Milan i pristao je na ponudu Yonghong Lija koji je platio nevjerovatnih 720 miliona eura da postane vlasnik ovog kluba.

Pregovori Berlusconija i Lija trajali su mjesecima, ali ipak na kraju su uspjeli da postignu dogovor. Dolaskom kineskih vlasnika očekivalo se i veliko ulaganje koje se jednim dijelom i desilo mnoštvom novih pojačanja. Međutim, Rossoneri jednostavno ne mogu da izađu iz krize, a sada ih "drma" i novi skandal.

Naime, italijanski mediji objavili su danas da je Silvio Berlusconi pod istragom jer se sumnja na pranje novca prilikom prodaje Milana. Berlusconi je objavio da je prodao klub za 720 miliona, no čini se da je ta cifra bila za 300 miliona eura veća nego što su prijavili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska policija počela je istragu zbog sumnje na pranje novca, a meta im je Berlusconi. Ipak, istraga će uključiti i sadašnjeg vlasnika Lija kako bi se provjerilo da li je on znao nešto više o ovim mutnim radnjama.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi