"Prodavao sam drogu na ulici, a spasio me moj talent"
Depay je imao odličnu sezonu iza sebe u dresu Lyona

Ne ponosi se s onim što je radio u prošlosti, ali govori o svemu jer želi biti čist

"Prodavao sam drogu na ulici, a spasio me moj talent"

S. Pašalić

U svijetu nogometa postoje igrači koji su imali veoma trnovit put do uspjeha i koje je jedna odluka spasila u životu.

Upravo takav put je imao Holanđanin Memphis Depay koji je trenutno igrač Lyona.

On je svoju karijeru počeo u PSV-u, a 2015. godine je za 34 miliona eura prešao u Manchester United gdje se za dvije godine nije baš naigrao, a zatim je 2017. godine za 16 miliona eura stigao u Lyon.

Ove sezone je u dresu francuskog kluba odigrao 47 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 12 golova i upisao 16 asistencija..

Ipak, on je u emisiji holandske televizije pod nazivom 'Pauw' otkrio da je nekada prodavao travu na ulici i odlazio na zabave gdje se konzumirala teška droga, a to je sve objavio u svojoj autobiografiji koja je nedavno izdata.

"Ne slažem se s mnogim stvarima koje sam radio u prošlosti i ne ponosim se njima, ali objavio sam ih jer želim biti čist", počeo je Depay pa nastavio:

"Mladi koji se nađu u mojoj situaaciji, bez osoba koje bi ih vodile, možda na mom primjeru vide da neće uspjeti ostvariti svoje snove ako nastave griješiti. Ja sam oduvijek htio postati profesionalni nogometaš, ali dugo sam činio pogrešne stvari"

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nadam se da ću biti primjer drugima. Neke vas pogrešne odluke iz života proganjaju. Živio sam na rubu i imao sreće da se izvučem. Za neke može završiti kobno. Bio sam na ulici noćima i radio stvari koje dječaci te dobi ne bi smjeli raditi."

"Spasio me moj talent, zasigurno. Jer na terenu sam uvijek davao ono što se od mene očekivalo", zaključio je Depay.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti