Promesa htio Milan, on na kraju prešao u Sevillu

Najbolji igrač ruskog prvenstva

Promesa htio Milan, on na kraju prešao u Sevillu · Zvanično

Edmir Škorić
Teme:

Quincy Promes bio je na meti Milana dobar dio ovog ljeta, ali se na kraju odlučio na prelazak u redove španskog tima Sevilla.

Holandski reprezentativac u Sevillu dolazi kao najbolji strijelac ruske Premier lige, a sa Sevillom je bivši igrač Spartaka iz Moskve potpisao ugovor na pet godina.

Iz Spartaka su se zahvalili Promesu na svemu i saopštili su da nisu imali srca da ga zadrže, pošto je sam igrač želio da zaigra u nekoj jačoj ligi.

Promjes sa Spartakom 2017. bio prvak Rusije, a u 135 mečeva je za ovaj tim zabio 66 golova. Na osnovu njegovog transfera Moskovljani su zaradili oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi