Promjene u Seriji A, a u Romi se pitaju: Da li je ovo Ronaldov efekat?

Zanimljiva objava iz Rome

Promjene u Seriji A, a u Romi se pitaju: Da li je ovo Ronaldov efekat?

Serija A je odavno izgubila primat u evropskom fudbalu iako je nekada važila za najjaču i najatraktivniju ligu. Ipak, u Italiji se nadaju da će se šampionat ove zemlje u skorije vrijeme vratiti na staze stare slave.

Veliki plus u marketinškom smislu za čitavu Seriju A je ovog ljeta predstavljao transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus.

Ponovo se Serija A našla u centru pažnje, a čelnici ovog takmičenja su se ovog ljeta odlučili na potpuno "ribrendiranje". Serija A je tako dobila novi vizuelni identitet, nove profile na društvenim mrežama, a danas je i zvanično predstavljen novi logo Serije A.

U Romi su se nakon predstavljanja novog loga očigledno zapitali zašto se to sada dešava i da li se zapravo radi o "Ronaldo efektu" koji je "pogodio" Seriju A. Ipak, u Romi su vjerovatno bili sarkastični jer su uporedili stari profil Serije A koji je imao nešto više od milion pratioca i novi koji ima tek nešto više od šest hiljada pošto je tek "lansiran", pa su "pad" pratioca pokušali opravdati Ronaldovim efektom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi