Pronađeno rješenje za otkazani revanš 1/8 finala Lige Evrope

Njemački klub izdao saopštenje

Pronađeno rješenje za otkazani revanš 1/8 finala Lige Evrope

Upravo se igra prvi meč osmine finala Lige Evrope između Eintrachta i Basela, u Frankfurtu.

Utakmica na Commerzbank-Areni se igra bez prisustva publike zbog već svima poznatih restrikcija nametnutih kako bi se spriječilo širenje koronavirusa koji ovih dana pravi haos u Evropi.

Međutim, i prije nego što je večerašnji meč počeo, revanš koji se prvobitno trebao igrati 19. marta na St. Jakob-Parku je otkazan.

Iako je UEFA pokušavala nagovoriti Šivcarce da se utakmica igra, također, pred praznim tribinama, tamošnje vlasti su zaključile da je i to rizično jer može doći do masovnog dolaska gostujućih igrača u Basel i njihovog okupljanja u blizini stadiona.

Takva odluka je ozvaničena prije nekoliko dana, a čini se da se sada ipak pronašlo rješenje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naime, Eintracht je na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da će se i revanš meč odigrati na Commerzbank-Areni u Frankfurtu, 19. aprila kada je i predviđeno da se igraju revanši.

"Basel se složio sa Eintrachtom i UEFA-om po pitanju pragmatičnog rješenja da se druga utakmice osmine finala Lige Evrope također odigra u Frankfurtu - ova odluka i dalje može biti predmetom budućih nepredvidivih razvoja situacije. Sve strane su se složile po pitanju svih organizacionih aspekata. S obzirom na trenutnu situaciju sa koronavirusom, ova utakmica će se vjerovatno igrati pred praznim tribinama", stoji u saopštenju njemačkog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije