Proradila bh. mašina u najlošijem slavnom klubu sezone: Danas su odučili svog rivala od fudbala!

Visok trijumf Herthe

Proradila bh. mašina u najlošijem slavnom klubu sezone: Danas su odučili svog rivala od fudbala!

Admin Čaušević

Hertha je do ovog kola bila najslabiji slavni klub u Evropi pošto je Stara dama uvezala tri poraza u Cvajti, a da pritome nije postigla ni gol. Međutim, sve upućuje na drugačiji nastavak sezone.

Na Olimpijskom stadionu u 4. kolu Cvajte gostovlaa je ekipa Greuther Furtha koja ne kraju doživjela visok poraz rezultatom 5:0.

Domaći su žargonski rečeno odučili goste od fudbala, a briljirali su napdači sa bh. pasošem, Haris Tabaković i Smail Prevljak.

Tabaković koji je rođen u Švicarskoj, a spominje se kao potencijalni bh. reprezentativac je zabio dva gola te upisao asistenciju.

Prvi put bivši napadač bečke Austrije je zabio u 23. minuti poslije velike greške odbrane gostiju, da bi tačku na i stavio u 77. minuti.

Oglasi

Tabakoviću je za drugi gol asistirao Prevljak, a deset minuta ranije je i standardni bh. reprezentativac zabio svoj prvijenac u novom klubu.

Preostala dva gola za Herthu zabili su Winkler su 31. te Dardai u 46. minuti na asistenciju Tabakovića za visok prvi trijumf u sezoni.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Računajući domaće i gostujuće mečeve berlinsku Staru damu je do sada gledalo više od 150.000 gledatelja, a njihovi navijači se nadaju da je današnja pobjeda nagovještaj serije dobrih rezultata.

Herthi povratak u Bundesligu sigurno neće biti lagan zadatak pošto ih čeka niz rivala, a prije svih se ističe HSV za kojeg nastupa Dennis Hadžikadunić i klub sa sjevera Njemačke je odličan na startu.

Top Komentari

Drita
Najlosiji Slavni Klub Sezone Novinari sa Sportsport.ba Hahahhahaha Pa niste ni svjesni koliko ste Glupi !
2 0
Ale23
Za ovo te caca skolovao odvajaju od usta!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi