Predvode ih bh. fudbaleri: Najgori su slavni klub ove sezone, a već ih je gledalo 130.000 ljudi!

Tonu ka dnu

Predvode ih bh. fudbaleri: Najgori su slavni klub ove sezone, a već ih je gledalo 130.000 ljudi!

Admin Čaušević
Teme:

Ispali su iz društva najboljih, a kako su krenuli izvjesno je da će se grčevito boriti za opstanak i u drugom rangu. Međutim, bez obzira na užasne rezultate imaju nevjerovatnu podršku.

Neki klubovi jednostavno zaslužuju epitet slavnog kako zbog tradicije, tako zbog lojalnosti svojih navijača te određene globalne popularnosti.

Ako se na startu nove sezone može birati najgori slavni klub onda taj epitet definitivno zaslužuje berlinska Hertha koja je očajna na startu nove sezone.

Fudbaleri Herthe nakon 270 minuta nove sezone Cvajte nisu postigli ni gol, a ekipa je izgubila sve tri meča te je prikovana za dno tabele.

Na otvaranju sezone je upisan poraz od Fortune u gostima, zatim i kod kuće od Wehena, da bi protiv HSV-a u derbiju uslijedio debakl sa 3:0.

Oglasi

Iako su rezultati očajni podršku kakvu ima berlinska Stara dama je zaista nevjerovatna pošto je ovaj klub u uvodna tri kola pratilo više od 130.000 gledatelja.

Na domaćem meču protiv Wehen na Olimpijski stadion je stiglo više od 40.000 domaćih navijača, dok je gostujući sektor bio pun na stadionima u Hamburgu (57.000 gledatelja sa domaćim) i Dusseldorfu (40.000 sa domaćim).

Prevljak je ovog ljeta stigao u Herthu i nova avantura mu nije počela na najbolji način

Inače, pred start nove sezone nekadašnji član Bundeslige je u svoje redove doveo dvojicu bh. napadača, u pitanju su standarni Zmaj Smail Prevljak i potencijalni reprezentativac rođen u Švicarskoj, Haris Tabaković.

Prevljak je prvi meč odgledao sa klupe, a dok je protiv Wehna i HSV-a ušao u nastavku i nije imao nikakav učinak tako da se i ne može pohvaliti nekom formom.

Ekipu sa klupe predvodi Pol Dardai koji se ndavno našao u centru pažnje. Bilo je to u meču prvog kola kada je na teren poslao trojicu sinova. Marton (21), Palko (24) and Bence (17) su dobili priliku za igru u porazu od 0:1.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, prije tri godine u klub je sa navodno 400 miliona eura ušao njemački bizinismen, Lars Windhorst. Nadali su se navijači povraktu u vrh njemačkog fudbala, ali je uslijedio sunovrat.

Nakon ispadanja iz Bundeslige Hertha je muku mučila i sa dobijanjem licence jer je bilo neophodno skupiti 20 miliona eura kao garanciju za takmičenje. Administrativni problemi su nekako sanirani, ali sportski su i dalje sramotni te se izlazak iz krize ne nazire.

Top Komentari

plemic
gdje god ima bosanaca stanje je nikakvo.
2 5
user1657879699
Sta je tu cudno kad su Bosanci u pitanju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi