Prošao ljekarske preglede: Sanjin Prcić se vraća u Ligue 1!

Pred potpisom za Strasbourg

Prošao ljekarske preglede: Sanjin Prcić se vraća u Ligue 1!

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Sanjin Prcić u dosadašnjem dijelu sezone bio je standardan u ekipi Levantea, ali je iznenadio sve odlukom da napusti španski klub.

Prcić je pružao poprilično dobre partije u dresu Levantea u dosadašnjem dijelu sezone, te je bio standardan u prvoj postavi kluba iz Valencije. Međutim, Prcić je mnoge iznenadio odlukom da napusti Levante i vrati se u francusku Ligue 1.

Bh. veznjak jučer nije bio u konkurenciji za meč protiv Seville gdje je Levante poražen sa 5:0 jer je bio u Francuskoj gdje je pratio okršaj Strasbourga i Bordeauxa. Odmah nakon toga francuski mediji su objavili da se Prcić vraća u Ligue 1, te da će karijeru nastaviti u Strasbourgu.

Prcić je danas uspješno prošao ljekarske preglede, te je ostalo još samo da potpiše ugovor nakon čega će zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje. Nije poznato koliko će Levante zaraditi s obzirom da Prcić ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 25-godišnji igrač u Levante je stigao početkom sezone iz Rennesa, a u karijeri je još igrao za Torino, Perigiju i Sochaux. Prcić u Ligue 1 ima 90 nastupa, te se očekuje da bude veliko pojačanje za Strasbourg.

Nakon 22 odigrane utakmice Strasbourg se nalazi na visokom petom mjestu sa 35 bodova i ovaj tim ima četiri uzastopne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi