Barcelona spašena, Levante napravio veliki propust
Levante se prekasno žalio, da je to uradio 48 sati nakon prvog meča, danas bi slavio prolaz u četvrtfinale Kupa kralja

Katalonci neće biti izbačeni iz Kupa kralja

Barcelona spašena, Levante napravio veliki propust

E. Škorić
Teme:

Barcelona ipak neće biti izbačena iz Kupa kralja i to zahvaljujući propustu Levantea.

Levante je u prvom meču slavio s 2:1 u osmini finala Kupa kralja, ali je sinoć na Nou Campu poražen s 3:0 i Katalonci prolaze dalje.

U Levanteu su prije revanša uputili žalbu zbog toga što je 19-godišnji defanzivac Juan Brandariz Chumi igrao 58 minuta u prvom meču iako je bio suspendovan i nije imao pravo nastupa.

Chumi je dobio suspenzijzu u utakmici Barcelone B, ali na kraju su se Katalonci provukli bez kazne.

Nogometni savez Španije poručio je da se Levante prekasno žalio i da je žalba morala da bude upućena u roku od 48 sati, pa je ovako ipak bilo nedovoljno da se Barcelonu izbaci iz takmičenja.

Zanimljivo da je Real Madrid 2015. godine izbačen iz istog takmičenja nakon mečeva protiv Cadiza, kada je Denis Čerišev igrao pod suspenzijom.

Valverde: Ne osjećamo se krivima

Trener Barcelone Ernesto Valverde govorio je o mogućem izbacivanju Barcelone iz Kupa kralja.

"Nisam uradili ništa što je protivno pravilima. Ne osjećamo se krivima. Postupili smo u skladu sa pravilima, a bili smo upoznati s tim da Chumi ima kartone. No, znali smo i to da ga imamo pravo koristiti u Kupu", jasan je bio Valverde.

Inače, žrijeb Kupa kralja zakazan je za danas, kada će Katalonci saznati rivala u borbi za polufinale.

Top Komentari

ArminA
Hahahah ma daj molim te ,zar klub mora da se zali da bi se neki drugi klub kaznio . Ocito je sta se radi ,a sve se stavlja pod tepih za Real ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi