Prosinečki i njegov Kayserispor su bili na korak do mirne luke - do 92. minute

Preokret u sudijskoj nadoknadi

Prosinečki i njegov Kayserispor su bili na korak do mirne luke - do 92. minute

Večeras je u Rizeu Kayserispor kojeg sa klupe vodi bivši selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki bio jako blizu pobjede koja bi ga itekako udaljila od zone ispadanja.

I bio je Kayserispor jako blizu vodio do 92. minute utakmice, ali je na kraju izgubio.

Poveo je domaći Rizespor u 11. minuti preko Samua, da bi Angelo u 32. poravnao na 1:1 i postavio rezultat prvog dijela.

U 75. minuti Kayserispor ostaje sa igračem manje, ali nešto kasnije dobija penal, pa Kravets sa bijele tačke pogađa za 1:2.

Da je kojim slučajem ostalo 1:2 Kayserispor bi tri kola prije kraja sezone skočio na 12. poziciju i drastično povećao svoje izgleda za opstanak. U tom slučaju bi zona ispadanja bila četiri boda daleko od Kayserija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Međutim, u drugoj minuti sudijske nadoknade Garmash uz puno sreće uspijeva probaciti loptu "kroz šumu nogu" i poravnati na 2:2, a samo koji trenutak kasnije Boldrin ubacuje iz slobodnjaka, a Fernandes donosi preokret i pobjedu Rizesporu.

Inače, Rizespor je direktni konkurent Kayserispora u borbi za opstanak. Rize je ovom pobjedom došao do ukupno 32 boda i prestigao Kayseri na tabeli. Kayseri (31 bod) je sada na 16. poziciji, u zoni ispadanja, dok je Rizespor na 15. mjestu, iznad crte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi