Prosinečki: Imas nas dosta za ove dvije utakmice

Selektor po okupljanju u Zenici

Prosinečki: Imas nas dosta za ove dvije utakmice

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u ponedjeljak u Zenici i time započinje pripreme za predstojeća dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Armenije.

Reprezentacija BiH nakon četiri kola dijeli četvrto mjesto u grupi J sa Grčkom sa po jednom pobjedom i remijem te dva poraza.

Robert Prosinečki po okupljanju u Zenici danas se obratio novinarima.

"Jučer je Pirić zadobio udarac koji je takav kakav jest. U bolnici je, ima potres mozga, tako da smo zvali Kovačevića. Razmišljali smo ga i prije zvati, ali smo htjeli da je za U-21 bude spreman. Kvržić je tu, ali neće nam biti od pomoći za ove dvije utakmice, tako da opet imamo 24 igrača, 21 i tri golmana. Ima nas dosta za ove dvije utakmice", kazao je Prosinečki.

"Nažalost, Todorović nije baš standardan, zabrinjava nas to malo. Zato smo i zvali Kvržića, koji ima iskustva, igra jako dobro posljednje vrijeme, ali nažalost i on neće biti na raspolaganju. Morat ćemo nešto napraviti da budemo dobri za ove dvije utakmice".

"Najvažnije je da u ova dva tri dana osvježimo ove igrače koji su igrali, da svi dobiju svoju minutažu. Vjerujem da smo spremni, da su igrači koji igraju u svojim klubovima jako dobri i da ćemo proći ove dvije utakmice", dodao je Prosinečki.

Očekuje naravno lakšu utakmicu protiv Lihtenštajna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Moramo dati sve od sebe i onda smo puno bolja reprezentacija. Armenci su pobijedili Grke. Ako budemo onakvi kakvi smo bili protiv Italije, ako budemo imali takav pristup, vjerujem da BiH može kroz ove dvije utakmice izaći kao uspješna", zaključio je Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi