Prosinečki kandidat za klupu Valencije
Foto: EPA

Selektor Azerbejdžana

Prosinečki kandidat za klupu Valencije

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki jedan je od najozbiljnijih kandidata za klupu Valencije. 

Prosinečki, koji trenutno vodi reprezentaciju Azerbejdžana, prema natpisima španskih medija ima velike šanse da preuzme "slijepe miševe" i na poziciji trenera naslijedi Salvadora Gonzaleza. 

Rezultati koje Valencia ove sezone ostvaruje u La Ligi su loši. Klub se nalazi u donjem dijelu tabele, a ceh za će, po običaju, platiti trener i navodno čelnici kao novoj opciji sve više razmišljaju o Prosinečkom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvat je kao igrač već bio u Španiji i nosio je dresove Real Madrida, Barcelone, Seville i Ovieda. Još je bio član Dinama, Crvene zvezde, Hrvatskog Dragovoljca, Standarda, Portsmoutha, Zagreba i Olimpije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi