Bh. selektor saopštio spisak

Prosinečki: Koljić? Šta sada, treba zvati igrača jer je dao dva gola?

Danas je održana press konferencija NFSBiH, a selektor Robert Prosinečki je saopštio spisak igrača za utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske.

Reprezentacija BiH će sa pripremama početi u Sarajevu 8. oktobra, dok 11. putuje u Rize gdje će odigrati prijateljski susret sa Turskom. Nakon toga slijedi meč Liga nacija protiv Sjeverne Irske na Grbavici 15. oktobra.

"Bar tri nova igrača će dobiti priliku protiv Turske, što se mladih igrača tiče tek možda u novembru neko dobije priliku, dakle neko od igrača iz mlade reprezentacije. Tu prvenstveno mislim na Gojaka i Lončara, to su igrači koji dolaze", istakao je selektor Prosinečki, pa se osvrnio na činjenicu da se na spisku nije našao Sead Kolačinac koji se mučio sa povredom:

"Seju Kolašinca nisam pozvao jer mu treba kontinuitet. Daj Bože da se što prije vrati u formu, a onda će u novembru biti tu, to nije sporno."

Poziv je dobio i Asmir Begović koji se nije našao na spisku za prethodne utakmice Lige nacija.

"Begović je tu jer je došao, razgovarali smo i složili oko nekih razmišljanja. Ali, da se ne lažemo, Šehić je sada u prvom planu."

"Odigrali smo dvije utakmice Lige nacija i smatram da trebano biti zadovoljni igrama. Igrači su se i u Belfastu borili kao i protiv Austrije, protiv koje smo trkački i taktički izdominirali. Ipak, u Belfastu nismo igrali najbolje, ali smo shvatili gdje smo pogriješili i tri dana poslije je sve bilo puno bolje. Ipak, mislim da reprezentacije može igrati još puno bolje. Više ćemo kroz razgovor nego kroz trening pokušati popraviti stvari koje ne valjaju."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Što se tiče pozivanja Izeta Hajrovića, selektor je poručio da ima svoje mišljenje i istakao da itekako prati i ostale igrače koji se nisu našli na ovom spisku.

"Koljić ima svoje kvalitete, ali šta sada treba zvati igrača jer je dao dva gola? On je odličan igrač na kojeg ću obratiti pažnju... Prevljaka nisam zvao jer igramo sa jednim špicem. A Hajrovića ćemo ostaviti za novembar. Gledam ga jer mi je blizu u Zagrabu. Šta reći, ima odličnu ljevicu", poručio je Prosinečki.

Top Komentari

Babo
A Kodru zato što sam dobar s Mehom...reci pizdo?
30 41
epa
Ok sve dok ima rezultat svaki njegov spisak ima opravdanje, ma koliko mi zeljeli neke igrace oni se jednostavno ne uklapaju u trenorove zamisli mozda smatra da bi narusio atmosfer i sl... pa jedan Zlatan ibrahimovic nije se ukalpao u ekipu, jednostavno trener bira igrace i odgovara za neuspjeh...
35 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi