Prosinečki: Možda će biti nekih novih imena u reprezentaciji, ali nećemo mnogo mijenjati ekipu

Nakon dva mjeseca ponovo u Sarajevu

Prosinečki: Možda će biti nekih novih imena u reprezentaciji, ali nećemo mnogo mijenjati ekipu

Endin Čaušević

Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki prethodna dva mjeseca je imao zdravstvenih problema i nekoliko operacija, ali sada sve teče prema planu i programu.

Prosinečki je nakon skoro dva mjeseca doputovao u Sarajevo gdje će danas prisustvovati sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Nakon dolaska Prosinečki je prvo poručio da je sada zdravlje odlično, te da je spreman za nove izazove.

"Osjećam se odlično, oporavio sam se nakon operacija koje sam imao i što je najvažnije svi nalazi su mi dobri. U početku sam morao voditi računa o ishrani ali sada je i to sve ok, tako da nemam nikakvih poteškoća. Ostalo je još da uradim tu jednu manju korektivnu operaciju i to će vjerovatno biti nakon utakmice sa Grčkom. Raspoložen sam i sa nestrpljenjem čekam da krenemo u ove nove kvalifikacije", rekao je Prosinečki, te se dotakao kvalifikacija za EP i naše grupe:

"Mi smo dobili ni malo laganu grupu. Italija koja se nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo je favorit i oni ne bi smjeli sebi dozvoliti da se ne kvalificiraju na još jedno veliko takmičenje u kratkom periodu. Tu je i uvijek nezgodna Grčka, imamo Fince koji isto nisu lagani ali mislim da Lihtenštajn i Armenija ne dolaze u taj krug u kojem bi imale šanse da odu na Evropsko. BiH ima kvalitetne igrače i mi samo razmišljamo da odemo na naredno veliko takmičenje a to je Evropsko prvenstvo".

Prosinečki je jasno dao do znanja da je glavni cilj naše ekipe da izbori plasman na EP i veliki je optimista da će se to desiti bez obzira da li smo u teškoj grupi ili ne.

"Mi imamo dobru reprezentaciju, što sam govorio i kroz Ligu nacija, i naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Ja sam optimista i vjerujem da svi moji igrači imaju veliku želju i velike ambicije da se ode na ovo takmičenje. Koliko god da je teška grupa mi vjerujemo da možemo proći".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, otkrio je da li će biti novih imena u narednim mečevima u našoj selekciji.

"Čini se da imamo vremena, ali nije tako. Vrlo brzo dolaze ove dvije utakmice, prvo Armenija a onda i Grčka i ja sam već odavno na to fokusiran. Pratim sve igrače, i do kvalifikacija oni će odigrati tri-četiri utakmice, s tim da u Rusiji još nije počelo prvenstvo. Ovi igrači koji igraju manje-više su standardni i igraju dobro. Neki povrijeđeni kao što je bio Sejo (Kolašinac) se oporavio, igra dobro u Arsenalu a mlađi kao što su Gojak, Lončar, koji igraju u Hrvatskoj i koje sam pratio su jako dobri. Ima tu još nekih, ali vidjećemo, kakvi će biti do prozivke, uglavnom nećemo puno toga mijenjati, neki novi će možda doći, ali to ćemo još u narednom periodu da vidimo u kakvoj su formi", zaključio je Prosinečki na kraju.

Top Komentari

moferra89
Nista za Vranjesa?..
3 0
Koji je razlog ne pozivanja Hajrovica u repku???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi