Prosinečki o Dinamovoj zvijezdi: "Nudio se? Meni nije, neka se javi Savezu"

Hoće li Emir Dilaver zaigrati za BiH?

Prosinečki o Dinamovoj zvijezdi: "Nudio se? Meni nije, neka se javi Savezu"

Ime Emira Dilavera, sjajnog štopera Dinama iz Zagreba, sve se više u posljednje vrijeme dovodi u vezu s reprezentacijom BiH.

Dilaver se u 'evropskom' Dinamu nametnuo kao vođa momčadi i igrač koji se, ako je zdrav, ni po koju cijenu ne izostavlja iz prve postave, a zbog svoje beskompromisne i autoritatvne pojave na terenu trener Nenad Bjelica, inače prilično umjeren tip, dao mu je nadimak po stripovskom junaku Veliki Blek.

U prošlosti Dilaver je igrao za mlađe selekcije Austrije, međutim nikada nije skrivao da ga korijenu vuku ka rodnoj BiH i sada, kada je Ognjen Vranješ postao bivši reprezentativac, sve se više nagađa da bi ga upravo on mogao zamijeniti.

Da li za Dilavera ima mjesta među Zmajevima interesovalo je i hrvatske medije, a odgovor su pokušali dobiti od Roberta Prosinečkog.

''Koliko ja znam, a znam, Dilaver nema državljanstvo BiH. Ima austrijsko", kazao je Prosinečki za Index.hr, a na konstataciju je li se nešto poduzelo po pitanju papriologije, obzirom da se u nekoliko navrata Dinamov štoper nudio kroz medije, odgovorio je:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"To pitajte Savez. Kome se on ponudio? Meni nije. Ako želi igrati za reprezentaciju, onda je valjda normalno da se javi nekome iz Saveza, a ne da kaže: 'Evo mene, ja sam tu.' Pojma nemam je li se ponudio ili se nije ponudio. Meni se nije ponudio.''

Priznao je nedavno Dilaver kako nije opterećen nastupom za reprezentaciju, ali isto tako da mu je žao što u N/FSBiH na njega pažnju nisu obratili, pogotovo jer već godinama u kontinuitetu igra veoma dobro. Svaki svoj uspjeh, osvajanje titule sa Austrijom Beč, kao i mađarskim Ferencvarošom, slavio je upravo sa zastavom BiH.

Promo

Top Komentari

hdhdui
Pa nije momak idiot da se sam nudi savezu, treba njega savez zvat
8 1
K79
zbog ovakog odnosa ostali smo bez ibrahimovica i masu drugih igrača , čuj nek se on javi savezu ccc
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi