Prosinečki o Džekinoj budućnosti: "Ako ga budu slušali, posao će biti završen"
Prosinečki smatra da će Džeko biti sretan u Interu

Selektor reprezentacije govorio o kapitenu BiH

Prosinečki o Džekinoj budućnosti: "Ako ga budu slušali, posao će biti završen"

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Edin Džeko je glavni akter najduže transfer sage u Italiji ovog ljeta. Iskusni napadač već sedmicama prelazi iz Rome u Inter, ali transfer nikako da bude ozvaničen. 

Čini se da su posljednjih dana obje strane počele popuštati, a posao bi i službeno trebao biti gotov nakon što se iz Kine vrati rukovodstvo Nerazzurra predvođeno sportskim direktorom Giuseppeom Marottom. Visina transfera će prema najavama s Apenina iznositi 15 miliona.

O Džeki i mogućem transferu u Inter za italijanske medije govorio je i selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki koji smatra da je popularni Dijamant jedan od najboljih napadača današnjice.

"Za mene je sigurno među najboljim napadačima svijeta. Sviđa mi se to da ode u klub gdje će imati veće šanse za osvajanje trofeja. Inter je veliki tim sa Conteom kao trenerom", rekao je Prosinečki te nastavio:

"Radi se o jednom od najboljih napadača koje sam vidio. Ne samo zato što igra u Bosni i Hercegovini koju treniram, već to mislim otkad ga pratim. Radio je velike stvari gdje je god igrao. Od Rome do Wolfsburga preko Manchester Cityja."

Zanimalo je Italijane da li su Džeko i Prosinečki pričali o Interu, na što je stigao potvrdan odgovor.

"Dosta puta smo razgovorali, uradili smo to i nedavno vezano za njegovu situaciju i prelazak u Inter. Bez oduzimanja bilo čega Romi koja je veliki klub, ali on sada ima priliku otići u Inter gdje će moći ostvariti veće ciljeve nego u italijanskoj prijestolnici."

"Može igrati još dvije do tri godine na vrhunskom nivou. Conte mi je rekao da je Džeko jedan od napadača koje želi i on će sigurno imati dosta uspjeha u Nerazzurrima. Često pričamo o Interu i njegovoj aktuelnoj sitauciji".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Žuti je dodao da će transfer biti ozvaničen ako u Romi poslušaju Džeku.

"Na prelazak u Inter gleda kao na veliku priliku, da igra u većem timu, kako u Italiji tako i na evropskom nivou. Ako budu slušali ono što kaže, posao će na kraju biti završen. Sigurno će biti sretan u Interu", kazao je Prosinečki.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samkodk
Zar je prosinecki ziv nema ga nigdje a izgleda da je od reprezentacije bas to napravio pricu o transferima igraca.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi