Prosinečki o izostanku Pjanića: Nemam komentar!

Selektor bh. tima nakon meča

Prosinečki o izostanku Pjanića: Nemam komentar!

BiH i Grčka su večeras remizirale u Zenici (2:2), a nakon meča je na press konferenciji govorio naš selektor Robert Prosinečki. 

"Mislim da smo napravili dvije krucijalne greške u drugom poluvremenu. Prvo penal, pa smo ušli u paniku, pa onda i crveni karton. U globalu, mislio sam da ćemo ovaj meč odraditi kako treba. Trebali smo dati i treći gol, ali šta ćeš... U drugom dijelu smo pali i trkački, bili smo uljuljani i mislili da je gotova utakmica. Ovo su po meni izgubljena dva boda. Šteta je ovakvu utakmicu remizirati, ali u nogometu se to dešava".

"Nisam dobro vidio je li bio penal, ali kažu da jeste. Crveni karton je nekako prebrzo izvukao... To je sigurno promijenilo tok meča. Posebno jer je Pjanić izašao, izgubili smo sredinu terena. Širili su nas i preko bokova igrali. Pali smo zbog toga, posebno se osjetio igrač manje..."

Naš se selektor dotakao eventualnog neigranja Miralema Pjanića u naredna dva meča protiv Finske i Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nemam komentar. Sigurno da ćemo tražiti alternativu. Vidjet ćemo na koliko mečeva će biti suspendovan. On je danas odigrao odličnu utakmicu. Cijeli meč je držao sredinu terena pod kontrolom. Ovo je veliki udarac za nas. Imamo vremena do šestog mjeseca da sve analiziramo".

"Nisam htio Višću mjenjati. Imali smo problema na toj strani, ne samo zbog njega. Uvukla se panika... Gojak je možda i ranije mogao ući, ali teško mi je sada to reći. Mi smo se zadnjih 20 minuta samo branili, a oni su višak igrača vrlo dobro koristili i na kraju izjednačili".

Top Komentari

Ibro
Susic je bio najbolji trener sto smo imali
18 11
RodjeniRA
Nakon crvenog kartona si morao izvaditi manekena Dzeku koji nije pretrcao 100 metara a uvesti 3 dobra trkaca i odbraniti tu vrlo vaznu pobjedu! Robi to su amaterske greske koje pravite u strucnom stabu... Svaki iole ozbiljniji trener bi napravio te izmjene ali ne i ti sto me je iznenadilo od tebe!
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi