Prosinečki ostao bez Kvržića pred Lihtenštajn i Armeniju
Foto: NK Rijeka

Povreda nije bezazlena

Prosinečki ostao bez Kvržića pred Lihtenštajn i Armeniju

Povreda koju je Zoran Kvržić zadobio u sinoćnjem meču protiv Genta, ipak, nije lakše prirode.

Ovaj fudbaler Rijeke se iznenađujuće našao na popisu Roberta Prosinečkog pred nastavak kvalifikacija, no bh. selektor na kraju neće moći računati na njega u duelima protiv Lihtenštajna i Armenije.

U 65. minuti utakmice protiv Genta, Kvržić se uhvatio za ložu i zalegao na travu prije nego što je na nosilima iznesen, a iako će definitivna dijagnoza biti poznata u ponedjeljak, ne treba biti ljekar da bi se zaključilo da ga Prosinečki neće imati na raspolaganju.

Riječ je o klasičnoj povredi, a desetak dana premalo je za potpuni oporavak od blagih ruptura mišića, kamoli od težih trauma kakvom se čini Kvržićeva povreda.

"Prema nekim prvim procjenama Kvržić je ozbiljno povrijeđen čim je onako naglo napustio teren", kazao je trener Igor Bišćan nakon utakmice.

Ove sezone Kvržić je ubjedljivo najbolji igrač Rijeke, prakatično je nezamjenjiv u tzv. konstrukciji napadačke igre, a ono što je pružao na kraju nije promaklo ni Prosinečkom.

Top Komentari

nightcry
zašto nije strašno i zašto nije hendikep ? momak igra više od Hajrovića, bolji je od njega generalno, a igra više od dvije trečine pozvanih - šta je problem, to što igra za klub koji je za dvije klase ispred svega što naša liga može ponuditi sad ili u budućnosti !?
0 8
Keydura69
Strašan hendikep pred ovakva dva meča.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije