Robijev as iz rukava za poziv saznao u vožnji: "Potresao sam se od uzbuđenja"
Kovačević (bijeli dres) sa kapitenskom trakom u Koroni

Kovačević otvoreno za SportSport.ba

Robijev as iz rukava za poziv saznao u vožnji: "Potresao sam se od uzbuđenja"

S. Mlaćo

Novo ime na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje je kapiten Poljske Korone Kielce Adnan Kovačević.

Kovačević je nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, a u Poljskoj igra sjajno, te je poziv Prosinečkog sasvim očekivan.

Ovog 25-godišnjaka informacija o pozivu Prosinečkog zatekla je u karantinu pred meč Korone i Pogona koji se igra večeras od 18 sati.

Sreću nije krio u razgovoru za SportSport.ba.

"Zaista velika stvar i presretan sam. U trenutku kada je došla ta informacija do mene vozili smo se prema stadionu. Potresao sam od uzbuđenja, bio sam baš sretan. Upravo sa kolegama sada pričam o tome pred večerašnji meč", priča Kovačević.

Priznaje da se potajno nadao pozivu, s obzirom da vrlo često zauzima i svoje mjesto u timu kola Poljske lige.

"Sigurno da sam se nadao. Svaki igrač se nada pozivu u reprezentaciju, plus kada igraš dobro, onda naravno ta očekivanja su nekako još realnija. Zaista mi ide super, trudim se prvom da pomognem svom timu svaku utakmicu, standardan sam, a sada i kapiten. Sve hvala Bogu ide sjajno".

Vjeruje da će imati šta da pokaže u reprezentaciji.

"Želim da dobijem šansu i pokažem sve što znam. Želim se izboriti u početnu postavu, ali prije svega mi je drago što ću biti sa tim momcima i to je veliki motiv za budućnost".

Priznaje da nije imao kontakte sa Prosinečkim.

"Nismo bili u kontaktu. Sigurno da me pratio. Pričalo se dugo o tome da sam blizu reprezentacije, pa eto sada je i stigao poziv".

Korona se trenutno nalazi na 13. mjestu i nije najbolje startala u prvenstvu.

"Imali smo težak raspored. Tri gostovanja i domaću utakmicu sa Legijom. Igramo ipak dobro, samo još da krenemo sa osvajanjem bodova i sve će biti bolje", dodao je novopočeni bh. reprezentativac Adnan Kovačević za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kovačević je u julu 2017. godine iz FK Sarajevo preošao u Koronu, a prethodno je nastupao za NK Travnik.

Dres mlade reprezentacije BiH nosio je sedam puta.

Top Komentari

Kiss
sretno Adnane a ovi stručnjaci ispod što komentarišu bezveze imam osjećaj kao da su svi treneri sa A licencom
4 0
zvjezdan10
Kozulj je zaista dobar igrac ,ali sve u svemu mislim da svi znamo pocetnih 11 i prve opcije s klupe ,tako da svi ovi koji dobiju ili ne dobiju poziv bi presjedili na klupi ,tako da se ne treba puno time zamarati
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi