Prosinečki: Otac je bio lud za tim, vrhunac je bila ta utakmica sa Željezničarom

Selektor BiH se prisjetio

Prosinečki: Otac je bio lud za tim, vrhunac je bila ta utakmica sa Željezničarom

E. Škorić

Selektor BiH Robert Prosinečki bio je gost Večernjeg pressinga by Igor Štimac.

Legendarni hrvatski reprezentativac je govorio o odnosu s Ćirom Blaževićem i vratio se u 1986. godinu.

"Vraćamo se sve u 1986. Moj otac se vratio zbog toga u Hrvatsku, imali smo tamo veliku građevinsku firmu, on je sve to napustio da bi ja igrao u Dinamu. Ta neka opsesija Dinamom, da je moja prva utakmica za Dinamo protiv Željezničara bio vrhunac za moju pordicu, a pogotovo za mog oca, koji je bio dinamovac", kazao je Prosinečki.

Za njegov odlazak s Maksimira najveće krivice snosi Ćiro Blažević.

"Moj odlazak iz Dinama je bio čudan, ja sam bio jedan od talentiranijih igrača u toj generaciji. Malo čudno da dođe da trener i kaže da ja neću igrati ozbiljan nogomet. Nisam nikad razmišljao o razlozima, niti sam ga pitao, niti me ne interesira. Ja zbog toga ne mogu nikoga mrziti, bio sam ljut. Ja sam otišao u Zvezdu, imao jednu utakmicu, tri treninga, i oni su rekli: J...te što je to? Ja sam tamo igrao svoj najbolji nogomet, ja sam njima svima htio dokazati da vrijedim", poručio je legendarni Robi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Smrt oca ga je najviše pogodila.

"Ubio me odlazak oca. Ja sam u Portsmouthu odigrao najbolju sezone i bila je neka eufoija da ostanem. No, jednostavno sam se pokupio i otišao. Vratio sam se tu da mu budem blizu, no nažalost vrlo je brzo otišao nakon toga".

Top Komentari

Senko Samic
Culicu majstore koji si ti talenat za novinarstvo to je svjetsko cudo..
9 0
amcibald
Pojasnite podnaslov. Kako mislite Prosinečki bivši selektor?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi