Prosinečki je hvalio Pjanića koji je večeras briljirao, imao sjajnu asistenciju za drugi gol Džeke, ali smatra da je kompletan vezni red odradio sjajan posao protiv nezgodne ekipe Sjeverne Irske

Selektor na press konferenciji

Prosinečki: Pjaniću smo pogodili poziciju i ovo je njegov najbolji meč do sada

Endin Čaušević

Selektor Robert Prosinečki svakako ima razloga za zadovoljstvo, pošto smo večeras upisali i treću pobjedu u Ligi nacija.

Drugi put smo dobili Sjevernu Irsku i ponovo su nas dobro namučili. Ipak, stativa nas je spašavala, a raspucani Edin Džeko s dva gola riješio pobjednika.

Prosinečki je na press konferenciji još jednom istakao da je Sjeverna Irska izuzetno kvalitetna, hvalio je Džeku i poručio da je ovo vjerovatno najbolja utakmica Miralema Pjanića do sada u njegovom mandatu na klupi Zmajeva.

"Teška utakmica je ovo bila. Sjeverna Irska je odlična ekipa i pokazali su da mogu sa svima da igraju. Trebamo biti zadovoljni. Igrači su dali sve od sebe i igrali su dobro. lmali smo i sreće, oni su imali dvije stative. Edin je opet odlučio. Moramo biti zadovoljni ovim nizom i imamo devet bodova, što je odlično", kazao je Prosinečki, pa je nastavio:

"Sigurno da smo znali snagu Sjeverne Irske, igraju duge lopte i teško je igrati protiv takvih ekipa. Pet godina igra isti tim i dugo su na okupu, dobro rade, a i mi smo im svojim greškama poklonili neke šanse. Rade odličan pritisak, nas je malo i sreća pogledala. Ipak, mislim da smo zasluženo pobijedili".

Često smo znali da gubimo ovakve utakmice?

"Momci su dali sve od sebe, bore se stvarno. Imali smo odličan ambijent, moramo biti zadovoljni sa svima i čestitam momcima na ovoj pobjedi".

O Miralemu Pjaniću

"Ovo je najbolji Pjanićev meč do sada, bez daljnjeg. Pjana je uvijek važan i kada ne igra najbolje, ali danas je odigrao baš dobro sa svojom trkom, dodavanjem, driblingom. Pogodili smo mu poziciju. Cijeli vezni red je bio sjajan, tako da, šta reći o Pjani, znamo kakav je igrač i danas je sigurno bio jedan od najboljih", kaže selektor.

Zadovoljan je formom igrača i odnosom unutar svlačionice.

"Postoji jedan korektan odnos između mene i igrača. Nemamo puno vremena za rad i nemamo kad praviti neke velike analize, već sutra putuju za klubove, a neki igrači za vikend igraju derbije. Sretan sam što je njih 95 posto standardno. Uvijek može bolje, ali ovo liči na pravu reprezentaciju i moramo biti svi zadovoljni, jer smo dobili jednu jaku dobru ekipu".

Zadnja linija?

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Vranješ je odigrao sjajno, ta pozicija je bitna jer smo htjeli dobiti agresivnost i skok na tom mjestu. Zuka i Šunjić su se već uštelili i danas su bili dobri. Probali smo s Ćivićem, sad je tu i Kolašinac, Nastić je bio dobar protiv Turske i tu sada imamo rješenja", zaključio je presicu Robi.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nisi ti nista pogodio hajvanu jedan, nego ga stavio na njegovu poziciju. Pjanic je bio dobar igrac kao mecala, al naravno niko ga od velikih klubova nije htio, ne moze on to da igra nije za njega, on je zadnji vezni i gotovo, sreca Alegri je pogodio i igra za deset kod nas, iako je na prva 3 4 meca on direktni krivac bio za isto toliko golova i da POZOVI MAJMUNE JEDAN ZUTI IZETA. da igra mecalu
1 72
damir bosnjak
jebo ti vranjes pleme..najgori igrac ..pojma covjek nema..sirovina jedna ogavna koja nems ni empatiju ni simpaticnost..nista..jedno veliko nista...
1 65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti