Postigao dva gola za pobjedu

Džeko: Mislim da nisam bio u ofsajdu, ali nema veze

Endin Čaušević

Edin Džeko je po ko zna koji put bio junak pobjede Bosne i Hercegovine.

Večeras je naš tim savladao Sjevernu Irsku sa 2:0, a oba gola postigao je Džeko koji je tako stigao do brojke od 55 golova za nacionalni tim.

"Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. Prvu utakmicu protiv Sjeverne Irske nismo odigrali na svom nivou, pa smo željeli večeras odigrati bolje. Oni su ekipa koja voli da igra fudbal, ali onemogućili smo im da dođu do svoje igre večeras. Imali smo malo i sreće, ali sreća prati hrabre", rekao je Džeko, koji je potom prokomentarisao poništeni pogodak:

"Iskreno, nisam vidio tu situaciju na televiziji ali mislim da nisam bio u ofsajdu. Sudija je rekao da je neki drugi igrač bio u ofsajdu pa je zato signalizirao. Nema veze, kasnije sam dao taj drugi gol ali šteta zbog ovog koji je poništen. Pjanićeva lopta je imala oči".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za Džeku su večerašnji golovi bili prvi na Grbavici još od dana kada je nastupao za Željezničar, u kojem je i ponikao.

"Mislim da su mi ovo prvi golovi poslije 2005. godine ovdje. Drago mi je da sam konačno dao gol i na Grbavici, a i što je reprezentacija pobijedila na ovom stadionu", zaključio je naš kapiten.

Top Komentari

velez mo
OVAKOG IGRACA NECEMO IMATI ZA NAREDNIH 100 GODINA,JEDINO AKO MU SIN KRENE NJEGOVIM STOPAMA,SVAKA CAST KAPITENU.
83 2
Mr.Balboa
Ma svaka tebi cast Edine,zaista si pokazao jos jednom kakav si majstor I bas je prevelika steta da se ponisti onakav jedan gol,al to je tako I bit ce sve dok ne uvedu var za sva takmicenja,nazalost!!!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi