Prosinečki ponovo ima osmijeh na licu i to zahvaljujući Mešanoviću

Prosinečki ponovo ima osmijeh na licu i to zahvaljujući Mešanoviću

E. Škorić

Kayserispor hrvatskog stručnjaka i bivšeg bh. selektora Roberta Prosinečkog pobijedio je u meču 24. kola turske Superlige protiv Goztepea s 1:0.

Kayserispor je najzad ušao u dobru seriju, pa je u prethodna četiri meča ostvario dvije pobjede i dva remija, a nakon današnje, četvrte u 24 meča, vratila se nada u opstanak.

Ostaje Robijev tim na dnu tabele, no s 19 bodova se primakao na samo tri boda ekipama izvan opasne zone.

Zasluge za to pripadaju bh. internacionalcu Murisu Mešanoviću, koji je u 70. minuti postigao pogodak za pobjedu Kayserispora od 1:0. Za ovaj tim igrao je danas 90 minuta bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Važnu pobjedu ostvario je i Bašakšehir Edina Višće, pošto je s 3:1 savladao Gaziantep i ponovo je lider u Turskoj sa 49 bodova. Višća je odigrao 90 minuta, a strijelci su bili još Clichy, Kahveči i Demba Ba.

Top Komentari

DanGraf
Crkni. U Finskoj...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi