Prosinečki postavio poseban uslov čelnicima NFSBiH

Želi biti selektor, ali...

Prosinečki postavio poseban uslov čelnicima NFSBiH

Edmir Škorić

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki jedan je od glavnih kandidata za poziciju selektora Bosne i Hercegovine.

Na nedavno održanoj sjednici Izvršnog odbora NFSBiH u Zenici odlučeno je kako će Robert Prosinečki ili Amar Osim biti imenovani za selektora. O tome ko će biti izabran, odlučit će za nekih sedam-osam dana članovi IO, ali obavit će se ponovo razgovori s dvojicom stručnjaka.

"Teško je reći u ovom trenutku hoću li biti novi izbornik bh. tima. Osobno bih volio prihvatiti taj izazov. Ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH su me kontaktirali nakon sjednice održane u petak. Informiran sam da sam u užem izboru i načelno smo dogovorili novi sastanak u četvrtak. Još ne znam da li će to biti ovdje u Zagrebu ili negdje drugdje. Tek kada obavimo razgovore moći ću reći i nešto više vezano za moj eventualni angažman na klupi BiH", istakao je Prosinečki u razgovoru za Nezavisne novine.

Ima i određene uslove za vodstvo Nogometnog saveza BiH...

"Prvo ću, naravno, saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici N/FS BiH vide našu eventualnu buduću suradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac. Prije svega zanimaće me izbor suradnika u stručnom stožeru. Ja već godinama gdje god sam radio imao sam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjećemo. Treba vidjeti kakav će biti stav predstavnika N/FS BiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima", ističe Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao trener je Prosinečki radio u Crvenoj zvezdi, turskom Kayserisporu i bio je selektor Azerbejdžana, kao i pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske.

Top Komentari

stila
Da ste pametni i Ti i Amar odjebali bi ove levate i saveza. Pa nek ih vode ovi levati koji su ista govna kao oni. Ovi su gori od onih starih. Ovi su namazaniji tri puta od onih starih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi