Prosinečki: Telefon mi stalno zvoni, ali nemam ništa za reći

Ostao u utrci za selektora BiH

Prosinečki: Telefon mi stalno zvoni, ali nemam ništa za reći

Uz Amara Osima, jedini kandidat za preuzimanje fudbalske "A" reprezentacije BiH je legendarni Robert Prosinečki.

Još u novembru Prosinečki je kazao kako ga taj posao zanima, da bi se s našim nacionalnim timom mogli napraviti lijepi rezultati, no da li će on biti taj koji će naslijediti Mehmeda Baždarevića još nije poznato.

Robijevu selektorsku utrku s velikim zanimanjem prate i u susjednoj Hrvatskoj. Za Sportske novosti je izjavio da ga novinari stalno zovu, ali da on nema ništa novo da kaže po pitanju preuzimanja BiH. 

"Nemam ništa novo za reći. Obavio sam razgovor prije mjesec dana, to je sve pisalo u medijima, i tada sam dao izjavu o tome. Bili su kod mene ljudi zaduženi za struku u N/FSBiH, kazali su da razgovaraju s kandidatima i nakon toga nemam pojma. Kasnije nisam dobio nikakvu informaciju", kaže Prosinečki.

Ne zna Prosinečki ni da je s Amarom Osimom u prvom planu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne znam ništa. Inače, stalno me zovu novinari, i jučer i prekjučer, ali nemam ništa novo za reći", dodao je Veliki Žuti.

Podsjetimo, čelnici N/FSBiH su još jednom prolongirali svoju odluku i u novu 2018. ući ćemo bez selektora "A" selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi