Održana konferencija za medije

Prosinečki: Sarićev izostanak će nam biti hendikep

Reprezentacija BiH danas će odraditi prvi trening uoči predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Tom prilikom u hotelu "Bosnia&Austria", gdje su naši Zmajevi ujedno i smješteni, medijima se obratio selektor Robert Prosinečki koji je na samom startu otkrio da zbog povrede najvjerovatnije Elvis Sarić neće biti u kombinaciji za Armeniju.

"Mi već znamo tri-četiri dana da najvjerovatnije Sarić neće biti u kadru za prvu utakmicu. Kroz ove cijele kvalifikacije je igrao standardno, bio je jako dobar, tako da sigurno njegov izostanak bit će hendikep. No, svejedno, mi imamo veliki broj igrača koji ga mogu zamijeniti", istakao je na početku Prosinečki.

Optimista po navici

Na pitanje gdje vidi slabe tačke Armenije i Grčke, odgovorio je?

"Već smo pogledali neke njihove utakmice, analizirat ćemo svakako još dodatno, a želimo i da igrači vide sve njihove slabosti. Imat ćemo dovoljno vremena da se posvetimo tome prije utakmica."

Glede nadolazećih utakmica je optimističan.

"Po navici sam optimista. Vjerujem da ova reprezentacija i ovi igrači mogu dobiti ove dvije utakmice. Znamo koji su protivnici, znamo da nam i Armenija može napraviti probleme i da nije za podcijeniti, a i Grčka po tradiciji je nezgodna. To je borbena, ratnička momčad. Igrači im pretežno igraju u vrhunskim klubovima i neće biti nimalo lako. U svakom slučaju vjerujem da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, imamo dovoljno samopouzdanja, a i atmosfera u timu je na visokom nivou."

"Nije me strah ničega"

Dotakao se i Lige nacija. Zmajevi su to takmičenje završili neporaženi.

"Pritisak će uvijek biti, svejedno od javnosti ili bilo koga drugog. Ovo su sad kvalifikacije, očekuje se da nastavimo s dobrim rezultatima, a Liga nacija nama je samo pomogla da poboljšamo samopouzdanje. Dakle, više ima koristi nego mana. Ali, pustimo to, sada nam dolaze kvalifikacije i moramo ih najozbiljnije shvatiti. Ako dobro startamo, bit će puno lakše. Grupa je teška, no kao što sam već ranije rekao, vjerujem da bez problema možemo otići na Evropsko prvenstvo."

Sa Zmajevima je nakon dugo vremena i Sead Kolašinac.

"Sead će nam donijeti jedan kvalitet više. U Ligi nacija on nije igrao, što zbog povreda, što zbog molbi Arsenala. Mi smo i bez njega napravili odličan rezultat. Ćivić koji ga je zamijenio odigrao je jako dobro. Uvjeren sam da će Kolašinac sve ovo odraditi najbolje što može."

Od neplaniranog kiksa ga nije strah.

"Nije me strah ničega, ako hoćemo na Euro, moramo pobijediti Armeniju. A kiksevi postoje, vidjeli ste Juventus protiv Genoe... Mislim da smo u dobrom ritmu i da igrači imaju veliko samopouzdanje, tako da sam uvjeren da Armenija nema šanse u Sarajevu ukoliko mi damo svoj maksimum."

Prosinečki je naglasio i da je važno što velika većina Zmajeva igra standardno, te rekao kako bi više problema mogli imati s formom reprezentativaca na ljeto negoli sada. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Aduka
Jebo vas ko vas gledo
1 7
zvjezdan10
kakav ba hendikep protiv armenaca , krunić će da pokida na njegovoj poziciji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi