Bh. selektor pred sutrašnji meč

Prosinečki: Uopšte ne razmišljamo da protiv Austrije idemo na bod!

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra na Ernst Happel stadionu protiv Austrije utakmicu Lige nacija.

Na ovom stadionu večeras je održana press konferencija naše selekcije na kojoj su bili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

"Nismo razmišljali niti u jednom trenutku da igramo na bod. Svi smo motivirani i željni da damo sve od sebe jer će biti puno naših navijača. Kada idete na bod većinom izgubiti i od toga neće biti ništa. Austrija je dobra ekipa i ići će na pobjedu, ali isto tako mi smo spremni i želimo zadržati prvo mjesto u grupi", rekao je Prosinečki, te nastavio:

"Oni igraju kući i dati će sve od sebe samim time što im samo pobjeda igra kako bi nastavili borbu za prvo mjesto. Sigurno će pokušati dominirat i dati gol što prije. Mi smo motivisani u Zenici smo taktički odigrali sjajan meč i isto ćemo pokušati sutra. Naša snaga jeste ta kontra i polukontra, ali sve u svemu mislim da će to biti jedna čvrsta utakmica kao što je bila u Zenici".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Čuli smo da imaju problema s povredama, ali dok ne saznamo sastave možemo nagađati samo hoće li taj neko igrati ili ne. Što se naš tiče svi igrači koji su tu su spremni. Večeras ćemo još vidjeti na treningu da li su svi zdravi, ali siguran sam da ćemo imati na raspolaganju sve igrače".

"Sarić će igrati. Oporavljen je i on će igrati. Zadnju liniju ćemo vidjeti još. Nemam dileme i odlučio sam ko će biti starteri sutra. Mogu i reći, nije mi problem ni da oni to znaju jer mi nemamo šta kriti. Manje-više to će biti isti sastavi kao u Zenici".

Top Komentari

Leo
Bitan je pobjednički mentalitet!
12 0
bosanac
tako je majstore
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi