Prosinečki: Zašto bih zvao Hajrovića? Je l' da mu kažem da je igrao dobro?

Selektor bh. reprezentacije za SportSport.ba

Prosinečki: Zašto bih zvao Hajrovića? Je l' da mu kažem da je igrao dobro?

Krilni fudbaler Dinamo Zagreba Izet Hajrović odigrao je sinoć još jednu sjajnu utakmicu u dresu svog kluba te je upisao dva pogotka protiv Fenerbahčea u 1. kolu grupne faze Evropa lige.

Tim povodom od jutros bez prestanka zvoni telefon selektora naše reprezentacije Roberta Prosinečkog koji poručuje da prati igre Hajrovića, ali da još nije odlučio ko će biti na njegovom narednom spisku za susrete protiv Sjeverne Irske i Turske.

Također, on je odlučio i da pohvali još jednog bh. internacionalca Amera Gojaka koji je sinoć također odigrao sjajan meč za Dinamo.

"Evidentno je da je Hajrović briljirao. Ali, nije samo Hajrović igrao dobro već i Gojak. On je također bio sjajan", započeo je Prosinečki za SportSport.ba pa nastavio:

"Hajrović na početku ove sezone igra zaista dobro, vidjećemo...Ja sam već nekoliko puta rekao da gledam svakog igrača i da se svako ko igra dobro može nadati pozivu".

Hajrović je sinoć u razgovoru za hrvatske medije izjavio da ga Prosinečki nijednom nije nazvao, a naš selektor smatra da za tim još nije bilo potrebe.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ne razumijem zašto trebam da kontaktiram igrača? Da mu kažem da je igrao dobro? Zaista to ne razumijem...Ja ću uskoro praviti spisak, da li će on biti na njemu zavisi od njega. Ako bude nastavio da igra ovako, sigurno će biti pozvan. Otpao je jer dugo nije igrao u Werderu, imao je i problema sa povredama...", poručio je Prosinečki na kraju razgovora.

Podsjetimo, naša reprezentacija igra protiv Turske prijateljski susret 11. oktobra, dok je meč protiv Sjeverne Irske na rasporedu četiri dana kasnije na Grbavici.

Top Komentari

epa
Brate ako ga ne pozoves onda bolje napusti repku covjek zbog onog gola protiv slovacke zasluzuje da bude na svakom spisku ne mora ni igrati... a da ne govorimo o sadasnjoj formi...
23 105
F_C_Bracelona_
A i onaj Pjanić ako će se vuć po terenu bojeći se povrede nema potrebe ni da igra, imaju mlađi igrači koji se stvarno trude i željni su dokazat svoj kvalitet, a Pjanić nek za Juventus daje maximum a za Bosnu jedva da hoda.
84 93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi