Prošle sezone 'rešetao' mreže: Haskić na stolu ima ponudu

Pitanje je da li će pristati

Prošle sezone 'rešetao' mreže: Haskić na stolu ima ponudu

Bh. napadač Nermin Haskić predstavljao je prošle sezone pravo otkrovljenje u Srbiji.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva je naprosto 'eksplodirao' i sa 24 pogotka bio najbolji strijelac Superlige, a partije koje je pružao nisu promakle ni inostranim klubovima koji su tokom ljeta slali ponude.

Zagrijan je bio iranski Persepolis, zatim pojedini klubovi iz Kine, ali pomalo nerealni finansijski zahtjevi koje je imao Radnički doveli su do toga da Haskić ne naplati sjajnu sezonu i na kraju ostane u redovima kluba iz Niša.

S obzirom da mu narednog ljeta ističe ugovor, u Radničkom ne žele dopustiti da Haskić bez ikakvog obeštećenja napusti klub i već su mu ponudili produženje saradnje po nešto boljim uslovima. Neko vrijeme se vode pregovori, no pitanje je koliko je Haskić spreman da ostane, pogotovo jer teško da može ponoviti sezonu kakvu ima iza sebe. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Radničkom je Haskić od prošlog ljeta, a kroz karijeru ranije je, podsjetimo, još igrao za Sarajevo, Budućnost, Voždovac, Košice, Žilinu i Podbeskidzie.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi