Marinović: Za pobjedu je potrebno više od maksimuma
Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu od 3:1

Zmajići sutra igraju protiv Portugala

Marinović: Za pobjedu je potrebno više od maksimuma

Narednu utakmicu u kvalifikacijama mladi reprezentativci BiH će odigrati sutra protiv Portugala, što će ujedno biti i odlučujući susret za naš tim u borbi za Evropsko prvenstvo.

Mladim bh. nogometašima samo tri boda iz Funchala daju nadu da će zaigrati u baražu, odnosno da će upasti među najbolje četiri drugoplasirane selekcije, a pred ovaj susret u našem timu vlada optimizam, pogotovo zbog odličnih priprema.

"U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uslove za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč", kazao je Marinović uoči utakmice, pa se osvrnuo na Portugal.

„Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata.“

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu od 3:1. Oba tima igraju u sličnoj formi i u posljednjih pet utakmica su ostvarili po 4 pobjede i jedan poraz.

Utakmicu Portugal - BiH će voditi sudijska četvorka iz Engleske. Glavni sudija je Paul Tierney, a pomagaće mu Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi