Protivnički trener odbio pružiti ruku Inzaghiju, na kraju mu je mnogo toga rekao u lice

Podsjeća na okršaj Tuchel - Conte

Protivnički trener odbio pružiti ruku Inzaghiju, na kraju mu je mnogo toga rekao u lice

E. Škorić

O incidentu tokom i nakon derbija između Chelseaja i Tottenhama svi govore, no slična situacija viđena je i u Italiji.

Podsjećamo da su jučer Chelsea i Tottenham odigrali 2:2 na Stamford Bridgeu, a Thomas Tuchel i Antonio Conte skoro da su se potukli. Prvo je došlo do varnica nakon gola gostiju za 1:1, a onda i po završetku meča.

Tuchel je pružio ruku svom kolegi, ali Conte je evidentno htio da izbjegne taj susret, zbog čega mu je Nijemac stisnuo ruku i na silu se rukovao.

Kasnije je trener Plavaca iz Londona rekao: "Koliko ja znam, gleda se u oči kad se s nekim rukuje, ali očito imamo drugačija razmišljanja".

Istog dana svoj meči odigrali su SPAL i Reggina u Seriji B. Gosti su dobili rezultatom 3:1, a trener Reggine Pippo Inzaghi ostao je neprijatno iznenađen kada je htio da se rukuje sa Robertom Venturatom, ali trener domaće ekipe je to odbio i krenuo odmah u svlačionice.

Zastao je, vratio se i 'reda radi' pozdravio nekadašnjeg napadača Milana, ali mu je imao šta reći. Kasnije je na press konferenciji rekao:

"Inzaghi me nije pozdravio na početku utakmice".

Očito je to zasmetalo treneru domaće ekipe, jer je smatrao da ga ovaj ne poštuje, pa je zato tako reagovao na kraju, mada se Inzaghi kasnije pravdao da nije vidio svog kolegu prije početka meča jer je razgovarao s drugim članovima protivničkog tabora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi