Pippo Inzaghi zbog zaštitnog znaka preblijedio u svlačionici: "Zašto? Šta sam ti ja skrivio?"

Anegdota iz prošlosti

Pippo Inzaghi zbog zaštitnog znaka preblijedio u svlačionici: "Zašto? Šta sam ti ja skrivio?"

A. Čaušević

Rijetki su napadači u svijetu fudbala koji su imali osjećaj i njuh za gol kao što je to bio slučaj sa Filippom Inzaghijem. 

Inzaghija nisu krasile snaga, tehnika i brzina, ali je uvijek znao biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Bio je majstor za tzv. "golove ni izčega".

Legendarni Italijan je ostao upamćen po tome da je gotovo uvijek bio na ivici ili u ofsajdu, ali i po tome da je bio jako sebičan pred golom i da je uvijek nastojao da on bude taj koji želi postići gol.

Njegova sebičnost ga je jedne prilike mogla skupo koštati nakon što mu je u svlačionici zaprijetio zloglasni Paolo Montero, bivši štoper Juventusa.

Montero je slovio za najprgavijeg igrača Serije A. Često je dobijao crvene kartone, a očigledno je znao i zaprijetiti saigračima kada to treba.

Jednu anegdotu je nedavno ispričao Alessandro Del Piero koji krajem prošlog stoljeća dijelo svlačionicu sa Monterom i Inzaghijem u Juventusu.

Oglasi

"Moj odnos s Inzaghijem je bio odličan sve dok on ne bi izašao pred golmana, a ja sam bio slobodan zajedno s njim. Bio je uvijek neko ko je stvari vezao za svoj prst. Izvan terena smo se dobro slagali, ali je na terenu bio sebičan", kazao je Del Piero.

"Jednom smo se, ne znam je li bilo to u Parmi ili Piacenzi, žestoko posvađali na poluvremenu u svlačionici. Bili smo u situaciji kada mi je mogao dodati loptu, ali to nije uradio. Ja sam bio sam, ali je on umjesto toga šutirao i golman mu je odbranio."

"Ja sam ušao u svlačionici i pitao sam ga: 'Zašto? Šta sam ti skrivio?'. On je počeo sa standarnim opravdanjima, da me nije vidio i da mu ja isto jednom nisam dodao..."

File:Champions Legue 1997-98 - Juventus vs Monaco - Filippo Inzaghi e Alex Del  Piero.jpg - Wikipedia

"Želio sam da se izgalamim na njega. Ali ja sam bio kapiten nisam mogao destabilizovati atmosferu, ali je to sve gledao Montero."

"Montero mu je prišao i zaprijetio: 'Pippo, pomoli se da pobijedimo.'. Nakon toga je preblijedio. Vratili smo se na teren i na sreću pobijedili smo", završio je Del Piero.

Inzaghi je tokom karijere osvojio praktično sve što se može osvojiti. Najveći uspjeh je imao u dresu Milana s kojim je osvojio i dvije Lige prvaka. S Italijom je 2006. godine bio prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pippo Inzaghi is new Brescia coach - Football Italia

Po okončanju igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu. Trenutno Radi kao šef stručnog štaba Brescije. Nedavno je dobio otkaz, ali ga je neobična klauzula zadržala na klupi. Naime, u njegovom ugovoru se navodi da ne može dobiti otkaz sve dok je Brescija među prvih osam Serije B. Na kraju je ostao na poslu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije