Protivnik otkrio zanimljiv razgovor s Van Dijkom: Ja se ne bih ni trudio, jednostavno sam predobar
Foto - EPA

Nizozemac je bio jači od svih

Protivnik otkrio zanimljiv razgovor s Van Dijkom: Ja se ne bih ni trudio, jednostavno sam predobar

M. Šljivak

Virgil van Dijk zadivio je fudbalski svijet igrama u dresu Liverpoola.

Fantastični nizozemski fudbaler stup je odbrane ekipe s Anfielda koja juriša ka prvoj titulu prvaka nakon 30 godina, a iza sebe ima također izuzetne nastupe u Southamptonu i Celticu.

Nekadašnji napadač škotskog St. Johnstona Graham Cummins igrao je protiv Van Dijka u škotskom Premiershipu i nastupio je protiv njega u posljednjoj utakmici nizozemskog defanzivca u dresu Celtica.

Tokom utakmice je imao itekako zanimljiv razgovor s Van Dijkom koji mu je poručio da je jednostavno previše dobar i da se ne trudi igrati protiv njega.

"Otišao je dan nakon naše utakmice protiv Celtica. Ja sam ga prodao jer me je zaustavio", našalio se Cummins i nastavio je:

"U svlačionici su mi rekli da ga pokušam zaustaviti prije nego on mene, da budem stalno iza njega kad je u posjedu lopte, ali ništa mu nisam mogao napraviti. Pokušao sam sprintati s njim, ali me je oduvao. Ostao sam bez daha, uspuhan sam stajao sa strane, a on se okrenuo i rekao: 'Ne bih se uopšte ni trudio, jednostavno sam predobar'", prenosi Cummins riječi sjajnog štopera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otišao je potom Van Dijk u Southampton, gdje je ostao do decembra 2017. godine, kada je uslijedi 75 miliona funti vrijedan transfer u Liverpool.

Tamo za sada osvaja sve što može. Prošle godine je dobio nagradu za igrača godine, osvojena je Liga prvaka, bio je u izboru za najboljeg na svijetu, a ove sezone stiže i titula Premiershipa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi