Provaljeno u prostorije NK Bosna Visoko

Oštećen inventar, otuđena nepoznata svota novca

Provaljeno u prostorije NK Bosna Visoko

Samir Mlaćo

Nakon Radnika iz Bijeljina, te tuzlanske Slobode, klubova čije su prostorije provaljene proteklih dana, isto je učinjeno i u noći sa subote na nedjelju u Visokom, u prostorijama NK Bosna.

Na meti nepoznatih počinalaca našle su se službene prostorije NK Bosna Visoko, a pričinjena je materijalna šteta u vidu oštećenja inventara, stolarije i stakala na objektu, te je otuđena i određena suma novca.

"Ovo nije prvi put da se provaljuje u prostorije NK Bosna Visoko, izazivanjem materijalne štete na službenim prostorijama i inventaru pogoršava i onako teško stanje finansiranja u sportskim klubovima. NK Bosna Visoko je prošla tešku fazu dizanja iz pepela i u nemogućim uslovima stvorila respektabilna sportska borilista i propratne objekte i svako namjerno nanošenje štete predstavlja krajnje ogavan akt. Ovim putem pozivamo građanstvo da svi skupa pazimo na javne objekte koje koriste naša i vaša djeca, zbog njihove budučnosti", istakli su iz press službe NK Bosna Visoko.

Bosna je trenutno član Prve lige FBiH, a nedavno je ostala bez predsjednika kluba Nermina Kadrića koji podnio ostavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi