Vratio se moćni Juve, a vodi ga čudesni Dušan Vlahović - Lazio u Torinu ništa nije mogao
Foto - Matteo Gribaudi (AFP / Reuters)

Nova pobjeda Stare dame

Vratio se moćni Juve, a vodi ga čudesni Dušan Vlahović - Lazio u Torinu ništa nije mogao

Midhat Šljivak

Juventus je u jednom od derbija 4. kola italijanske Serije A u Torinu ugostio Lazio i slavio je poprilično laganu pobjedu rezultatom 3:1.

Torinski Juventus izgleda sve bolje i danas je u Torinu pao i Lazio, te je tim Massimiliana Allegrija stigao do nova tri boda.

Juve fenomenalno ulazi u meč. Odmah su napali Nebeskoplave i poveli su u 10. minuti. Locatelli ubacuje s desne strane, a Dušan Vlahović majstorski zabija za 1:0.

Nastavila je Stara dama s napadima na gol Lazija. Golman Provedel je imao pune ruke posla, spašavao je što je mogao, ali u 26. minuti je ponovo morao po loptu u mrežu.

Federico Chiesa je ovog puta pogodio. Snažnim udarcem matira čuvara mreže gostiju za veliku prednost Stare dame od 2:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a već u uvodnim minutama nastavka Provedel ima pune ruke posla. Rabiot šutira s nekoliko metara glavom, golman Lazija sjajno brani.

Pokušavao je i Lazio da se vrati. Imali su nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom, no falila je završnica,

Ipak, u 64. minuti rimski tim se vraća u igru. Spektakularan pogodak postigao je Luis Alberto za 2:1

Radost gostiju trajala je samo tri minute. Čudesni Dušan Vlahović je novim sjajnim golom postavio konačan rezultat utakmice od 3:1.

Juve je s tri boda barem nakratko preuzeo vrh tabele Serije A s 10 bodova, a Lazio je upisao i treći poraz ove sezone i rimski tim je tek na 15. mjestu s tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 4. kolo:

Juventus - Lazio 3:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi