Provedel poklonio penal i pobjedu Laziju

Serija A, 23. kolo

Provedel poklonio penal i pobjedu Laziju

Duelom Lazija i Empolija na Olimpicu otvoreno je 23. kolo Serije A. Domaći Lazio je na kraju slavio pobjedi sa minimalnih 1:0.

Otvaranje susreta donijelo je dosta tvrdu igru na obje strane, a na prva veća uzbuđenja se čekalo do 30. minute kada je Lazio imao priliku preko Corree, ali je golman Empolija odbranio njegov pokušaj.

Golman Empolija, Provedel, je međutim u finišu prvog dijela napravio veliku grešku. Poigravao se Provedel, pa mu je Caicedo oduzeo loptu, a čuvar mreže Empolija je potom skrivio penal.

Caicedu je preuzeo odgovornosti i u 42. minuti susreta pogodio sa bijele tačke za 1:0.

Minimalnim vodstvom Lazija se otišlo na odmor, dok je Empoli puno bolje izgledao u drugom poluvremenu.

Ipak, gosti nisu uspjeli stići barem do jednog gola, dok je Lazio uspio privesti susret kraju i slaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati i da su se na suprotnim stranama danas našla dvojica bh. fudbalera. Senad Lulić je odigrao čitav susret za Lazio, a rade Krunić za Empoli.

Lazio je sa nova tri boda došao do ukupno 38 i barem nakratko stigao do četvrte pozicije. Empoli je 17. sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi