Provokacija po uzoru na albansku: Utakmica u Luksemburgu prekinuta zbog drona sa zastavom!

Ko je ovo mogao očekivati?

Provokacija po uzoru na albansku: Utakmica u Luksemburgu prekinuta zbog drona sa zastavom!

Utakmica Lige Evrope koja se igra na stadionu Josy Barhtel u Luksemburgu prekinuta je jer se iznad terena pojavio dron.

Domaći Dudelange je ugostio azrebejdžanski Qarabag, a gosti su vodili rezultatom 0:2 u momentu kada je sudija prekinuo utakmicu.

On se na takav potez odlučio jer se iznad terena pojavio dron sa armenskom zastavom, a ona se tu našla kao provokacija za Azerbejdžance. Poznati su zaoštreni odnosi između Azerbejdžana i Armenije, a oružani sukobi između dvije strane su se dešavali i u skorijoj historiji.

Fudbaleri su bezuspješno pokušavali oboriti dron loptom, a gostujući igrači su se "povukli" do tribine na kojoj su njihovi navijači.

Nakon prekida od 20-ak minuta i nakon što se dron sklonio utakmica je nastavljena. Inače, situacija koja neodoljivo podsjeća na onu iz 2014. godine kada se dron sa zastavom Velike Albanije pojavio u Beogradu za vrijeme odigravanja meča Srbija - Albanija.

Top Komentari

konjnakvadrat
Hahahahah a joj kako lik gadja dron loptom prodje lopta 60 metara pored drona, pogledaj te molim vas
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi