Qarabag slavio, Begović sačuvao mrežu netaknutom

Još jedan zapažen nastup

Qarabag slavio, Begović sačuvao mrežu netaknutom

Još jedno kolo azerbejdžanske Premier lige donijelo je zapažen nastup Asmira Begovića.

Naš iskusni golman tokom ljeta je, podsjetimo, odlučio zamijeniti Bournemouth s Qarabagom, a partije koje pruža za novi tim sugerišu kako je napravio više nego dobar potez promjenom sredine.

Osim što redovito brani, Begović se polako vraća u formu koja ga je krasila do prije nekoliko godina, pa je tako i danas uspio zabilježiti nekoliko sjajnih intervencija i samim tim 'zaključati' svoj gol. 

Šestu pobjedu u nizu njegov Qarabag je zabilježio nad SumQayitom slavivši s 2:0, čime je zadržao lidersku poziciju, a samim tim i stopostotan učinak s gol razlikom - 15:1. Golove za novu pobjedu postigli su Quintana i Emreli.

Za Begovića i društvo sada slijedi izazov u Evropskoj ligi. Trećeg dana oktobra Qarabag ide u goste Dudelangeu.

Top Komentari

A sta je sa tri komada sto je primio Begovic u ligi Evrope braneci za Qarabag, ocigledna je namjera sportsport.ba da forsira Begovica i da ga namece za reprezentaciju BiH, dok je Begovic lose branio u Engleskoj premijer ligi za Bournemouth i primao fušer golove te stoga Begovic prebacen da grije klupu tada se sportsport.ba nije cuo, nadam da ce se sportsport.ba cuti i onda kada Begovic pocne primati fušer golove braneci za Qarabag, to ti je slicno i sa kockarima, kockari se uviek hvale kada dobiu a nikada se ne cuju kada izgube, tako ti je i sa sportsport.ba, kada Begovic bude branio dobro onda ce se cuti i sportsport.ba a kada bude primao fušer golove braneci za Qarabag onda se sportsport.ba nece cuti, to jest nece pisati o losim odbranama Begovica.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi