Provokacija uz pomoć drona danas je trebala biti izvedena u Prištini

Pokušaj "osvete" je osujećen

Provokacija uz pomoć drona danas je trebala biti izvedena u Prištini

Danas se u Prištini igra meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija Kosova će na stadionu Fadil Vokrri ugostiti selekciju Češke.

Reprezentacija Kosova itekako još uvijek ima šanse za direktan plasman na EP, a iznenađenje i pobjeda protiv Češke bi ju stavili u odličnu poziciju.

Međutim, uvod u meč reprezentacije Kosova ponovo ima politički predznak umjesto onog sportskog. Ovaj put su za to zaslužni češki navijači.

Na Kosovo je stigao određeni broj čeških navijača, a poznato je da su neki od njih desne političke orijentacije. Također, često se na utakmicama češke reprezentacije i nekih tamošnjih klubova mogu pronaći poruke i transparenti "podrške" Srbiji ili bolje reći poruke protiv nezavisnosti Kosova.

Ovaj put su češki navijači očigledno planirali "osvetu" za dron sa zastavom Velike Albanije koji se prije pet godina pojavio nad stadionom Partizana tokom meča Srbije i Albanije.

Naime, kosovska policija je u Uroševcu prilikom pretresa kod čeških navijača (šest muškaraca i dvije žene) pronašla zastave i transparente sa porukama "Kosovo je Srbsko", i dron koji je iste vjerovatno trebao nositi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Takđer, pronađeno je nekoliko komada različitog hladnog oružja, a navodno jedan od muškaraca iz grupe navijača od koje su oduzeti pomenuti predmeti ima srbijansko državljanstvo.

Ove navode i fotografije zaplijenjenih predmeta objavio je portal Indeksonline.net.

Top Komentari

pipun
Ovo srebi izdali sami sebe kao po obicaju. Tuljumbe ih karaju a ne vade
14 0
lega
Uhhh sto ih boli kosovo a mogu samo da puse hahahah
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi